Murskosoboške odbojkarice letošnje prvakinje 3. DOL vzhod

Odbojkarska sezona 2017/18 se je za dekleta članske ekipe več kot odlično končala. Ekipa je v zadnjem kolu 3. državne odbojkarske lige vzhod v napeti končnici premagala ekipo Turbine s končnim rezultatom 3:1 (25:12, 25:23, 20:25, 25:18), osvojila letošnji naslov prvakinj 3. DOL vzhod ter se tako uvrstila v 2. državno odbojkarsko ligo.

~ PETEK, 31. marec 2018, dvorana OŠ II Murska Sobota

Iskreno veselje deklet ob osvojenem naslovu prvakinj 3. DOL vzhod 2017/18 (FOTO: Fotolens.si)

Zadnja tekma je v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige letos odločala o osvojenem nazivu prvakinj. Članska ekipa, ki je tekom celotne letošnje sezone ohranjala vodstvo na lestvici, je želela zadnji izziv vsekakor obrniti v svojo korist ter borbeno sezono končati z zmago. Motivacija ekipe je bila poleg tega izredno velika, saj so želela dekleta prekiniti niz večno osvojenega drugega mesta. Ekipa je namreč tekom zadnjih dveh sezon slednjo vedno končala na drugem mestu lestvice, ko je dekletom prvo mesto ter s tem napredovanje v višjo ligo za las ušlo kar dvakrat zaporedoma.

Ekipa je za ohranitev prvega mesta na lestvici potrebovala le dva osvojena niza ter s tem eno priborjeno točko. A kot pravi kapetanka murskosoboške članske vrste, Ana Babič, je bil cilj ekipe od samega začetka višji. “Ko smo dobile drugi niz, smo vedele, da smo že prvakinje, a smo se zbrale in si dejale, da želimo to tekmo zmagati zase in za vse gledalce, ki so nas prišli bodrit v tolikšnem številu. In to nam je tudi uspelo,” dodaja kapetanka domačink.

Domača ekipa se je tako po dobri uri in pol pred številnimi domačimi navijači veselila svoje zadnje zmage v odbojkarski sezoni 2017/18, osvojenega naslova letošnjih prvakinj v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige ter težko pričakovanega napredovanja v 2. državno odbojkarsko ligo, v kateri bo ekipa zaigrala naslednjo sezono.

Več kot zadovoljen je bil po koncu tekme tudi trener članske ekipe, Davorin Čeleš»Prav jeda je zadnje kolo odločalo o prvaku 3. DOL vzhod za ženske, saj je bila motivacija deklet na treningih ob zaključku sezone na zelo visokem nivoju. Prav gotovo smo odigrali eno boljših tekem v zadnjem času in tako številnim gledalcem, ki so do zadnjega kotička napolnili telovadnico OŠ II, ponudili zanimivo predstavo.”

Trener članske ekipe, Davorin Čeleš (FOTO: Fotolens.si)

Ekipa ne pomni, kdaj je bila dvorana OŠ II v Murski Soboti nazadnje napolnjena do zadnjega kotička. Dekleta so imela tekom celotne tekme namreč bučno podporo s tribun, nad katero so bili v taboru članske ekipe nadvse navdušeni. Še posebej je izstopalo glasno navijanje najmlajših ŽOK Sobota odbojkaric, ki so na zadnji domači tekmi izkazale veliko podporo starejšim soigralkam. Da je ekipni duh res samo eden, se je tako lahko prepričalo vseh 150 gledalcev, ki so na zadnji marčevski večer spremljali napet dvoboj murskosoboške ženske odbojke.

Glasna podpora najmlajših ŽOK Sobota odbojkaric (FOTO: Fotolens.si)

Sezona se tako za dekleta članske ekipe ne bi mogla boljše končati. Zadnji letošnji izziv je ekipa uspela popolnoma obrniti v svojo korist ter zapečatiti odbojkarsko sezono 2017/18 z zmago, ki je dekletom prinesla osvojeno prvo mesto in nadaljnje napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo. Trdo delo, požrtvovalni ekipni duh in enotnost na odbojkarskem igrišču so se s tem uspehom, ki se ga bomo v klubu spominjali še dolgo, končno obrestovali. Članska ekipa se tako po treh sezonah igranja v 3. državni odbojkarski ligi vrača v 2. državno odbojkarsko ligo, kjer bodo dekleta vsekakor poskušala upravičiti letošnji uspeh ter pripomoči k razvoju murskosoboške ženske odbojke.

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja