Članska ekipa pozdravlja drugo odbojkarsko ligo

Veselje ob letošnjem uspehu ŽOK Sobota članske ekipe še kar ne pojenja. Murskosoboške odbojkarice, ki so letos osvojile naziv prvakinj v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige, se bodo tega prelomnega uspeha spominjale še dolgo. Dekleta se s popolnoma novo zasedbo po treh letih igranja v 3. državni odbojkarski ligi vračajo v 2. odbojkarsko ligo, kjer jih naslednjo sezono pričakuje močnejša konkurenca, težje tekme in odbojka na višjem nivoju.

Prvakinje 3. DOL vzhod 2017/18

Ob zaključku odbojkarske sezone 2017/18 je bil z letošnjim delom deklet, procesom treningov in rezultati zadovoljen tudi trener članske ekipe, Davorin Čeleš“Glede na to, da smo v sezoni 2014/15 izpadli iz 2. DOL brez osvojene zmage in da je klub zapustilo več kot 10 igralk, katere sedaj igrajo v 1. DOL in v 2. DOL, smo se v le 3 sezonah vrnili v 2. DOL s skoraj popolnoma novo zasedbo. Od izkušenih igralk, ki so zveste klubu od samih začetkov, so tako ostale le: Katja Saje, Ana Babič in Saša Črnko. Na pomoč sta prišli Barbara Horvat in Pia Puklavec, skoraj vse ostale pa izhajajo iz mlajših selekcij ŽOK Sobota, kjer so pod strokovnim vodstvom dobro in trdo trenirale. Glede na dolžino klopi, premišljenem delu v tej sezoni, ponujenim priložnostim mlajšim igralkam in primerni obremenitvi le-teh,  smo vedno imeli A, B, C in še D plan. Kar nekaj tekem smo odigrali hendikepirani na kateri igralni poziciji, a je vsaka igralka, ki je stopila na igrišče, odigrala po najboljših močeh. Zato smo zelo veseli, da nam je uspelo zmagati v 3. DOL, poleg tega pa smo se prvič v kategoriji starejših deklic uvrstili v polfinale – med 8 najboljših ekip v državi.

Prav gotovo smo na dobri poti, dejstvo pa je, da to počnemo za dekleta, zato upam, da se ne bodo prehitro odločila za odhod v druge klube, saj so pri nas že letos dobila dosti priložnosti, ki so ključne pri razvoju igralke. V klubu zato razmišljamo dolgoročno in dopolnjujemo trenerski kader, da bo več trenerjev delalo z mladimi igralkami. Zaenkrat smo še v dogovarjanju, a želja je, da bi v klub pripeljali 2 nova trenerja. Glede igralskega kadra pa se bomo najprej pogovorili z domačimi igralkami. Želja in načrt zaenkrat sta, da domače igralke prevzamejo ključna igralna mesta – predvsem v prvi postavi. V kolikor bodo v klubu ostale vse igralke, o okrepitvah načeloma niti ne bomo razmišljali, mogoče le o kakšni dopolnitvi,” dodaja Čeleš.

Ponosna predsednica kluba Eva Rožman (zgoraj desno) s člansko ekipo ŽOK Sobota 2017/18

Veselje je ob uvrstitvi članske ekipe v 2. državno odbojkarsko ligo, ki smo si jo v klubskem vodstvu želeli zadnje tri sezone, z dekleti delila tudi predsednica kluba Eva Rožman. “Ko sem zadnjič stala na odru in prejemala nagrado za najboljšo žensko ekipo med kolektivnimi športi v Občini Murska Sobota, sem si potiho želela, da bi dekleta v tej sezoni odigrala tekmo, ki bi to prejeto nagrado popolnoma upravičila. Za dekleta, da bodo srečne in ponosne nase in na vse nas, ki skupaj ustvarjamo soboško odbojko,” je ob več kot odličnem zaključku letošnje članske sezone povedala Eva Rožman.

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja