Najmlajše murskosoboške odbojkarice z velikim uspehom

Najmlajše murskosoboške odbojkarice, ki Ženski odbojkarski klub Murska Sobota zastopajo v selekciji mini odbojke, so si na zadnjem letošnjem turnirju v Grosuplju v konkurenci 53-ih prijavljenih ekip v slovenskem državnem prvenstvu 2017/18 priigrale odlično 6. mesto. Priborjen uspeh je najvišja stopnička, po kateri je v zgodovini murskosoboškega kluba posegla selekcija mini odbojke.

Prvi koraki so najpomembnejši! Še posebej jih radi delamo takrat, ko sta ves trud in trdo delo poplačana z uspehi! Nasmehi in iskreno veselje mladih odbojkaric pa sta največji nagradi, ki ju na koncu lahko prejmemo!

Zadovoljna ekipa ŽOK Sobota mini odbojke z osvojenim 6. mestom v državi

Najmlajše murskosoboške odbojkarice so letošnjo odbojkarsko sezono začele odlično. Po vseh treh osvojenih turnirjih, kjer niso izgubile niti ene tekme ter vedno znova slavile kot prvouvrščena ekipa turnirja, so se zasluženo uvrstile med najboljšo osmerico ekip v državi. Na polfinalnem turnirju pa se deklicam kljub veliki želji in motivaciji ni izšlo po načrtih, saj jim je preboj med najboljše 4 ekipe spolzel iz rok. Ekipo je tako čakal še zadnji letošnji turnir, na katerem so se poleg ekip iz Grosuplja, Kanala ter Puconcev murskosoboške odbojkarice borile za 5. mesto v slovenskem državnem prvenstvu v selekciji mini odbojke.

Pogumno novim zmagam naproti

Na turnirju so deklice najprej zaigrale proti domačinkam. Zmaga jim je za las ušla, ko je po izgubljenem drugem nizu sledil padec koncentracije in ekipa iz Grosuplja je zasluženo slavila z rezultatom 2:1.

V drugo tekmo so deklice vstopile odločno in pogumno, kar se je odražalo tudi na igrišču. Kljub prvemu izgubljenemu nizu, je v drugem nizu nova postava deklic z odličnimi začetnimi udarci ekipi uspela priboriti novo možnost za zmago. Drugi niz je tako pripadel mladim murskosoboškim odbojkaricam. V odločilnem tretjem nizu, ki je prinesel ogromno preobratov in napetosti, pa so deklice z ekipnim duhom na in ob igrišču v živčni končnici uspele premagati ekipo Neptun Kanala s končnim rezultatom 28:26. Veselje deklic je bilo veliko, navijači pa so lahko znova uživali ob izjemni odbojkarski borbenosti, ki so jo murskosoboške odbojkarice prikazale.

Ekipni posvet pred novim odbojkarskim dvobojem

Za konec je sledil še lokalni odbojkarski derbi, ki so ga deklice odigrale proti ekipi ŽOK Keme Puconci. Priborjena zmaga je bila še posebej sladka, saj je najmlajše murskosoboške odbojkarice povzdignila še stopničko više. Deklice so tako dobile nov zagon in motivacijo, ki jo bodo usmerile v nove zmage prihajajočo odbojkarsko sezono. Do takrat pa se lahko pohvalijo z velikim uspehom že na čistem začetku svoje odbojkarske poti ~ z osvojenim odličnim 6. mestom v slovenskem odbojkarskem prvenstvu 2017/18 v selekciji mini odbojke.

Zaslužene nagrade so šle v prave roke

Z uspehom najmlajših sta bili še posebej zadovoljni letošnja trenerka ekipe mini odbojke, Katja Saje, ter pomočnica trenerke, Ana Babič, ki sta deklice budno spremljali in jih usmerjali na vsakem koraku. Na velike uspehe najmlajših pa smo izjemno ponosni tudi v klubu, saj so ravno slednji dokaz, da mlade učinkovito seznanjamo z odbojko ter jim pomagamo odraščati s športom tako, da ta iz občasnega hobija kasneje preraste v kvaliteten način življenja.

Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja