Bron za mlada murskosoboška dekleta

Zgodovina se ponavlja! Mlade murskosoboške odbojkarice so fenomenalnemu uspehu izpred dveh let, ko so deklice osvojile bronasto medaljo takrat še v selekciji male odbojke, dodale še en zgodovinski uspeh! Prva ekipa starejših deklic je letošnjo odbojkarsko sezono končala na izjemnem 3. mestu v slovenskem državnem prvenstvu 2017/18, saj so si dekleta na zaključnem finalnem turnirju v Braslovčah ponovno nadela bron okoli vratu.

Priborjena bronasta medalja za mlada ŽOK Sobota dekleta

Turnir so dekleta začela odlično, bila v igri agresivna ves čas in NKBM Branik vodila do končnice 1. niza. V sami končnici je murskosoboškim odbojkaricam zmanjkalo nekaj zbranosti in športne sreče, saj so žoge za las končale izven igrišča. Ekipa je storila napako preveč in Mariborčanke so se veselile prvega niza z rezultatom 25:23. Pri drugem nizu, ki je sledil, so bile na začetku vidne posledice izgubljenega 1. niza in trener murskosoboških odbojkaric, Davorin Čeleš, je pri 8:2 porabil že obe minuti odmora. Nekaj časa je izgledalo, kot da trener edini verjame v preobrat tekme. Po drugem odmoru so mu sledile tudi nekatere igralke, kasneje pa so se priključile vse. Ob nenehnem lovljenju rezultata je tudi trenerka Mariborčank porabila obe minuti odmora in opravila vseh 6 menjav. Sledila je napeta končnica, kjer so imele igralke ŽOK Sobota 5 zaključnih žog, a jih žal niso uspele izkoristiti. Niz se je končal z rezultatom 33:31 za Mariborčanke.

Pozdrav neutrudnim in zvestim murskosoboškim navijačem

Sledilo je veliko razočaranje, a pred ekipo je bila še ena tekma – tekma z ekipo Vital Ljubljana za 3. mesto v slovenskem odbojkarskem prvenstvu. Prvi niz so dekleta osvojila suvereno z rezultatom 25:13, drugega pa po raznih čustvenih izbruhih izgubila s 25:16. Pred zadnjim nizom v sezoni je sledil bojni posvet, kjer je ekipa s trenerjem na čelu sklenila, da pusti na odbojkarskem igrišču vse. V odločilnem 3. nizu so bila murskosoboška dekleta neprestano v rahlem vodstvu, a so se jim Ljubljančanke ob koncu niza uspele zelo približati. Po minuti odmora, ki je sledil, se je pri rezultatu 14:13 tudi ŽOK Sobota odbojkaricam v končnici nasmehnila sreča in dekleta so z rezultatom 15:13 več kot zasluženo slavila osvojeno 3. mesto v državi.

Iskreno veselje in slavje deklet ob osvojeni bronasti medalji

Naša Gaja Kuhar je bila na turnirju izbrana za najboljšega libera, sam turnir pa je upravičil svoje ime, saj so bile tekme napete do zadnjega sodniškega žvižga. ŽOK Sobota je bila ob zaključku sezone obenem edina ekipa, ki je v sezoni 2017/18 premagala državne prvakinje v selekciji starejših deklic, ekipo NKBM Branik I.

Za ŽOK Soboto so igrale: Eva Klement, Gaja Kuhar, Ajda Kuhar, Anja Kolmanič, Ana Kolmanič, Kaja Marton, Pia Krajcar, Gaia Matis, Laura Meško in Aneja Kralj.

KONČNE RAZVRSTITVE deklet v selekciji starejših deklic v odbojkarskem prvenstvu 2017/18:

  1. mesto: NKBM Branik
  2. mesto: Braslovče
  3. mesto: ŽOK Sobota
  4. mesto: Vital Ljubljana

Več kot zadovoljen je bil s koncem sezone tudi trener ekipe starejših deklic, pod vodstvom katerega trenirata tudi kadetska in članska ekipa, Davorin Čeleš. “Tako smo 2. mestu iz šolske odbojke na mivki in nazivu državnih šolskih prvakinj – OŠ I M. Sobota – dodali še 3. mesto v državi v klubski konkurenci starejših deklic. Glede na to, da smo postali tudi prvaki 3. DOL vzhod za ženske in se uvrstili v 2. DOL za sezono 2018/19, se moramo vsi skupaj strinjati, da smo zaključili do sedaj najuspešnejšo sezono v zgodovini kluba ŽOK Sobota. Trenerji, vodstvo kluba in igralke, samo tako naprej,” dodaja Čeleš.

 Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja