Praznik pomurske odbojke letos potekal v Ljutomeru

Dan pomurske odbojke 2018, ki je tokrat potekal v odlični organizaciji Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer, je za nami. Na prazniku pomurske odbojke so se letos ob sproščenem vzdušju družili vsi bivši in aktivni pomurski odbojkarji in odbojkarice vseh starosti, veliko pa je bilo tudi ljubiteljev in ljubiteljic odbojke, ki so soboto preživeli ob spremljanju napetih odbojkarskih dvobojev.

Murskosoboške odbojkarice so se Dneva pomurske odbojke tudi letos z veseljem udeležile ter murskosoboški klub zastopale v vseh starostnih selekcijah. Dekleta so se pred poletnim premorom in odhodom na peščena igrišča na odbojkarskem parketu izkazala še zadnjič v tej sezoni ter se na številnih prijateljskih dvobojih uspešno pomerila s soigralkami iz ostalih pomurskih odbojkarskih klubov.

Vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric zbrane na enem mestu

Najmlajše murskosoboške odbojkarice so s suvereno igro premagale ekipe OK Lendava, OK Panvita Pomgrad in ŽOK Puconci ter kot neporaženke zanesljivo slavile 1. mesto. Kadetska ekipa si je 1. mesto priborila z zmagama nad ekipo ŽOK Ljutomer in povabljene ekipe iz Ptuja. Za konec je z odlično in sproščeno igro 1. mesto slavila še članska ekipa, ki je ponovila nekaj uspešnih odbojkarskih akcij letošnje sezone ter v članski konkurenci premagala ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Puconci. Ekipi male odbojke in starejših deklic sta končno zasedli 3. in 2. mesto.

Za zaključek pa so na odbojkarsko igrišče ponovno stopili tudi veterani in veteranke pomurske odbojke – bivši uspešni odbojkarji in odbojkarice iz Prekmurja in Prlekije. V prekmurski odbojkarski zasedbi smo na parketu tako med drugim lahko spremljali tudi Bernardo Sukič Škrilec, dolgoletno trenerko ŽOK Sobota ekipe male odbojke in zvesto podpornico murskosoboške ženske odbojke. Bernarda je v svoji odbojkarski karieri točke uspešno nabirala za različne klube – za Puconce, Pomurje, Krim in Ljutomer – tokrat pa je z bivšimi soigralkami priznala premoč ekipi iz Prlekije. Tako so na tekmi veterank slavile veteranke iz Prlekije (2:0), na tekmi veteranov pa ekipa iz Prekmurja (2:1).

KONČNE UVRSTITVE:

 • MINI ODBOJKA:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Puconci, 3. OK Panvita Pomgrad (MS)
 • MALA ODBOJKA:
  1. OK Panvita Pomgrad (MS), 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Sobota
 • STAREJŠE DEKLICE, STAREJŠI DEČKI:
  1. OK Lendava, 2. ŽOK Sobota, 3. ŽOK Ljutomer
 • KADETINJE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Ptuj
 • ČLANICE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Puconci

Od najmlajših do najstarejših ~ Lana Pitz Durič (najmlajša ŽOK Sobota kapetanka) in Ana Babič (najstarejša ŽOK Sobota kapetanka)

Poleg odlično izkoriščene sobote pa je bilo v ospredju predvsem druženje ob spremljavi odbojkarske žoge. Na enem mestu so se zbrale vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric ter vsi ostali ljubitelji in ljubiteljice pomurske odbojke, ki so vsak po svoje prispevali svoj delež k še eni uspešni izvedbi tega odbojkarskega praznika. Dan pomurske odbojke tako vsako leto znova dokazuje, da odbojka res povezuje – tako pomurske odbojkarje in odbojkarice vseh starosti, kot tudi tiste, ki so športniki le po duši.

 Nazaj na začetno stran. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja