Monthly Archives: junij 2020

“Hvala igralkam in vodstvu – kolektiv, kjer so v ospredju korektni odnosi!”

Minula sezona, ki je zaradi nastanka epidemije koronavirusa marsikateri šport popolnoma zaustavila in ga postavila na stranski tir, je poleg prehitrega zaključka prinesla še kakšno spremembo zraven. V murskosoboškem taboru ženske odbojke bo tako na mesto članskega trenerja prihodnjo sezono sedla druga trenerska figura, saj se po dolgih letih uspešnega klubskega udejstvovanja od tega mesta poslavlja Davorin Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po 15-ih letih neprekinjenega dela v klubu je zanj prišel trenutek, ko si želi vzeti več časa zase: “Nekako sem zadeve napovedoval že po koncu sezone 2018/19, a ker v klubu nismo našli primernega trenerja, sem na prošnjo vodstva kluba vodil ekipe tudi v sezoni 2019/20. V tem času sem se tudi sam posvetil intenzivnemu iskanju nove osebe, saj do igralk, ki sem jih spremljal na večini njihove športne poti, čutim neko obvezo. Sicer puščam odprtih nekaj opcij, saj v klubu ostajam v vlogi trenerja mlajših selekcij, a bo tega udejstvovanja bistveno manj kot v preteklosti.” Čeleš je odločitev sprejel v želji, da se v prihodnosti bolj posveti družini in zasebnemu življenju. Pravi, da si bo utrgal čas tudi za lastno rekreacijo, za katero mu je v preteklosti zaradi vseh obveznosti vedno zmanjkovalo časa in volje.

Obenem pa eden izmed najbolj kompetentnih odbojkarskih trenerjev Pomurja do murskosoboškega kluba čuti veliko mero hvaležnosti. “Mislim, da imam v tej situaciji tudi priložnost, da se končno zahvalim vsem igralkam, ki sem jih v športnem smislu vzgajal, jih usmerjal in jim pomagal razvijati njihove potenciale. Hvala Evi Rožman, ki klubu brez lastnih interesov predseduje še več časa, kot sem sam trener, predvsem pa klubskemu sekretarju Martinu Duriču, ki je pred tremi leti prevzel vsa manj vidna dela v klubskem ozadju ter tako poskrbel, da je klub v organizacijskem in koordinacijskem smislu začela upravljati prava roka. Ravno Martin je namreč najbolj zaslužen, da je klub takšen kot je in zaradi česar se je moje delo tekom zadnjih let zdelo vredno svojega truda. Iskrena hvala torej za priložnost, da sem lahko del kolektiva, kjer v ospredju ni zgolj brezglavi lov za rezultati, ampak korektni odnosi,” še dodaja Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po mnenju Čeleša so namreč ravno odnosi tisti, ki oblikujejo sam murskosoboški klub, kar se nenavsezadnje odraža tudi v redkih odhodih domačih igralk. “Dejstvo, da igralke ostajajo zveste klubu, kjer se dobro počutijo in jih ne premamijo ponudbe drugih klubov, je dandanes v športnem svetu velika redkost. Mislim, da je ravno to tisto, kar murskosoboško žensko odbojko dela posebno, saj je to očiten dokaz pravega pristopa našega dela. Delovati v takem športnem okolju, ki je v smislu razvoja pozitivno tako za trenerja kot za igralko, je zame vredno največ,” zaključuje Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.