Članice

“Hvala igralkam in vodstvu – kolektiv, kjer so v ospredju korektni odnosi!”

Minula sezona, ki je zaradi nastanka epidemije koronavirusa marsikateri šport popolnoma zaustavila in ga postavila na stranski tir, je poleg prehitrega zaključka prinesla še kakšno spremembo zraven. V murskosoboškem taboru ženske odbojke bo tako na mesto članskega trenerja prihodnjo sezono sedla druga trenerska figura, saj se po dolgih letih uspešnega klubskega udejstvovanja od tega mesta poslavlja Davorin Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po 15-ih letih neprekinjenega dela v klubu je zanj prišel trenutek, ko si želi vzeti več časa zase: “Nekako sem zadeve napovedoval že po koncu sezone 2018/19, a ker v klubu nismo našli primernega trenerja, sem na prošnjo vodstva kluba vodil ekipe tudi v sezoni 2019/20. V tem času sem se tudi sam posvetil intenzivnemu iskanju nove osebe, saj do igralk, ki sem jih spremljal na večini njihove športne poti, čutim neko obvezo. Sicer puščam odprtih nekaj opcij, saj v klubu ostajam v vlogi trenerja mlajših selekcij, a bo tega udejstvovanja bistveno manj kot v preteklosti.” Čeleš je odločitev sprejel v želji, da se v prihodnosti bolj posveti družini in zasebnemu življenju. Pravi, da si bo utrgal čas tudi za lastno rekreacijo, za katero mu je v preteklosti zaradi vseh obveznosti vedno zmanjkovalo časa in volje.

Obenem pa eden izmed najbolj kompetentnih odbojkarskih trenerjev Pomurja do murskosoboškega kluba čuti veliko mero hvaležnosti. “Mislim, da imam v tej situaciji tudi priložnost, da se končno zahvalim vsem igralkam, ki sem jih v športnem smislu vzgajal, jih usmerjal in jim pomagal razvijati njihove potenciale. Hvala Evi Rožman, ki klubu brez lastnih interesov predseduje še več časa, kot sem sam trener, predvsem pa klubskemu sekretarju Martinu Duriču, ki je pred tremi leti prevzel vsa manj vidna dela v klubskem ozadju ter tako poskrbel, da je klub v organizacijskem in koordinacijskem smislu začela upravljati prava roka. Ravno Martin je namreč najbolj zaslužen, da je klub takšen kot je in zaradi česar se je moje delo tekom zadnjih let zdelo vredno svojega truda. Iskrena hvala torej za priložnost, da sem lahko del kolektiva, kjer v ospredju ni zgolj brezglavi lov za rezultati, ampak korektni odnosi,” še dodaja Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po mnenju Čeleša so namreč ravno odnosi tisti, ki oblikujejo sam murskosoboški klub, kar se nenavsezadnje odraža tudi v redkih odhodih domačih igralk. “Dejstvo, da igralke ostajajo zveste klubu, kjer se dobro počutijo in jih ne premamijo ponudbe drugih klubov, je dandanes v športnem svetu velika redkost. Mislim, da je ravno to tisto, kar murskosoboško žensko odbojko dela posebno, saj je to očiten dokaz pravega pristopa našega dela. Delovati v takem športnem okolju, ki je v smislu razvoja pozitivno tako za trenerja kot za igralko, je zame vredno največ,” zaključuje Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.

Bronasti zaključek članske odbojkarske sezone 2018/19

Odbojkarska sezona 2018/19 je za člansko murskosoboško ekipo zaključena! Dekleta po koncu letošnje uspešne sezone zasedajo končno 3. mesto na lestvici 2. državne odbojkarske lige vzhod in tako z le štirimi porazi v celotnem prvenstvu na poletni premor odhajajo kot bronasta dekleta!

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboške odbojkarice so z letošnjo sezono zaključile. Ekipa je po 18-ih krogih klonila le 4-krat, v jesenskem in spomladanskem delu posebej nanizala 7 zaporednih zmag ter tako odbojkarsko sezono 2018/19 zaključila na odličnem 3. mestu lestvice. Dekleta so letošnje zadane cilje več kot le upravičila, saj so se zanesljivo uvrstila med prvih 5 ekip, kot je na začetku sezone načrtoval glavni trener in strateg Davorin Čeleš. Po uspešnem prvem delu sezone so se cilji premaknili še malo više, saj je tako ekipa kot tudi športna javnost v Murski Soboti hitro spoznala, da so se dekleta sposobna boriti za mesta pod samim vrhom lestvice. Kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige so soboške odbojkarice prav gotovo presenečale na vsakem svojem koraku, predvsem pa vzbudile zanimanje marsikaterega športnega navdušenca, ki si je ogledal žensko odbojko v Murski Soboti.

V drugem delu sezone je bila zgodba na povratnih dvobojih skoraj identična zgodbi prvega dela sezone, kar je na koncu obetalo tudi možnost osvojitve 2. mesta na lestvici. A so ekipo v drugem delu žal pestile težave z manjšimi poškodbami nekaterih igralk začetne postave, na polovici pa sta se zaradi večje poškodbe kolena in hrbta morali od sezone predčasno posloviti kapetanka in centralna blokerka Ana Babič in centralna blokerka Zala Bakan.

FOTO: Jure Banfi

»V sezono smo vstopili v nekoliko spremenjeni postavi, saj nas je zapustila sprejemalka, imeli pa smo tudi nekaj netipičnih poškodb, zaradi česar ob začetku sezone nismo mogli računati na dve igralki iz prve postave. Po izgubljeni tekmi 1. kroga smo se usedli in razjasnili nekaj stvari. Igra je stekla in na koncu sezone smo končali na zasluženem 3. mestu lestvice s štirimi porazi. Premagali sta nas le višje uvrščeni ekipi, pa še tu smo proti ekipi iz Šempetra imeli nekaj težav pri sestavi začetne postave. Veseli me, da razen na 4 oz. 5 tekmah nismo imeli težav s sprejemom, kjer smo pokazali veliko mero zanesljivosti. V sezoni je parket “okusilo” 17 različnih igralk, ključne vloge pa so poleg izkušenih, imele tudi 15-letnice, ki so v pretekli sezoni osvojile 3. mesto v kategoriji starejših deklic. Za še boljše rezultate v prihodnosti mora ekipa prikazati več discipline v sistemu blok-obramba ter povečati zanesljivost začetnega udarca,« je uspešno odbojkarsko sezono 2018/19 opisal trener članske ekipe Davorin Čeleš.

Klub je na letošnji dosežek članske ekipe izredno ponosen, saj se trud in trdo delo tekom večih let končno odražata v izstopajočih rezultatih. Poleg tega je kohezija starejših, izkušenejših in mlajših, perspektivnih igralk na odbojkarskem igrišču očitna. Prve v igro vnašajo določeno stopnjo zanesljivosti in discipline, druge pa s svojo mladostno energijo in talentom presenečajo marsikatero ekipo na drugi strani mreže. Rezultat obojega skupaj pa je konkurenčna članska ekipa, ki lahko v prihodnosti prav gotovo poseže po še višjih uspehih.

FOTO: Jure Banfi

Dekleta se zaenkrat od odbojkarskega parketa poslavljajo. Nanj se vračajo v začetku septembra, ko se bodo začele priprave na novo sezono, ki bo prinesla marsikaj zanimivega in še neznanega. Do takrat pa se naj blešči letošnji bronasti uspeh deklet!

Dekleta, ki so v sezoni 2018/19 nastopila za murskosoboško člansko ekipo:

 • Ana Babič (kapetanka in centralna blokerka)
 • Zala Bakan (centralna blokerka)
 • Kaja Marton (centralna blokerka)
 • Eva Klement (centralna blokerka)
 • Ajda Weingerl (centralna blokerka)
 • Tjaša Malok (organizatorka igre)
 • Ajda Kuhar (organizatorka igre)
 • Pia Puklavec (sprejemalka)
 • Karolina Pavlič (sprejemalka)
 • Ana Kolmanič (sprejemalka)
 • Anja Kolmanič (sprejemalka)
 • Katja Saje (korektorka)
 • Pia Krajcar (korektorka)
 • Saša Črnko (libero)
 • Sarah Demirtas (libero)
 • Gaja Kuhar (libero)
 • Nadja Pitz Durič (libero)

↑ Nazaj na začetno stran.

Za zaključek sezone odbojkarski dvoboj za drugo mesto na lestvici

Članska odbojkarska sezona 2018/19 se počasi približuje koncu. Murskosoboške odbojkarice so kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige prav gotovo presegle pričakovanja in zastavljene cilje, saj so si že zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi. Dekleta pred koncem sezone čaka še zaključno dejanje, ki bo eno izmed pomembnejših v letošnji sezoni. Ekipa se bo prihajajočo soboto v Šempetru s tamkajšnjo domačo postavo borila za 2. mesto lestvice 2. DOL vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška ženska odbojkarska ekipa v Pomurju morda ni deležna tolikšne pozornosti kot prvoligaška odbojkarska druščina, a dekleta z zanimivo odbojko in borbenimi predstavami na svoje tekme kljub temu privabljajo vedno več odbojkarskih entuziastov. Dekleta so namreč nase prvič opozorila že na začetku letošnje sezone, ko so po uvodnem neuspehu nanizala kar sedem zaporednih zmag v jesenskem delu sezone ter z drznostjo na igrišču vzbudila marsikatero zanimanje. Ekipa je kot novinka letošnjega drugoligaškega odbojkarskega prvenstva v prvem delu sezone klonila le proti ekipi Braslovč in ekipi Šempetra. S slednjimi je v končnici jesenskega dela pred domačimi gledalci odigrala tudi eno zanimivejših in daljših tekem, ki se je po težki borbi na koncu zaključila v prid gostij (3:2).

FOTO: Jure Banfi

V spomladanskem delu sezone so soboške odbojkarice ponovile uspehe jesenskega dela ter z izjemo prvouvrščene ekipe Braslovč slavile na vseh povratnih tekmah. Zadnji pomembnejši dvoboj je bil odigran na domačem parketu, ko so dekleta s polnim izkupičkom treh osvojenih točk ugnala ekipo Turbine, ki je bila do nedavnega še glavna zasledovalka domače odbojkarske postave. Murskosoboške odbojkarice so si tako zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi, saj se s trenutnimi 42-imi točkami nahajajo na 3. mestu lestvice. Domača ekipa ima tako pred zadnjo tekmo sezone odlično izhodišče in odprte še vse možnosti, da se povzpne še mesto više. Dekleta se v Šempeter kot tretjeuvrščene namreč podajajo v boj za drugo mesto na lestvici, ko jih bo na igrišču pričakala ekipa SIP Šempeter II, ki ima pred soboškimi odbojkaricami le točko prednosti.

FOTO: Jure Banfi

»Pred zaključkom članske sezone nas v gosteh to soboto čaka še zadnji letošnji dvoboj, ki bo vsekakor zanimiv. Ekipa Šempetra je premagljiva, prikazati pa bo potrebno predvsem veliko odločnosti in vztrajnosti ter upoštevati dogovore na igrišču. Pod vrhom letošnje lestvice 2. DOL smo zagotovo, vprašanje je le, ali se lahko povzpnemo še mesto više, ali pa bomo sezono zaključili kot tretjeuvrščena ekipa. Uspeh je v vsakem primeru za nas, kot novince letošnje 2. lige, velik,« je pred sklepnim dejanjem letošnje članske odbojkarske sezone dejal trener Davorin Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.

Po jesenskem delu sezone zanesljivo pod vrhom lestvice

Za murskosoboškimi odbojkaricami je prvi del odbojkarske sezone 2018/19. Članska ekipa se po uspešnem jesenskem delu z le dvema porazoma in sedmimi zaporednimi zmagami nahaja pod vrhom lestvice. Dekleta tako uspešno športno leto 2018 zaključujejo na 3. mestu 2. državne odbojkarske lige vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška članska ekipa je v jesenskem delu letošnje odbojkarske sezone že dosegla cilj, ki si ga je pred začetkom sezone zastavil glavni trener članske ekipe Davorin Čeleš. Dekleta so kljub poškodbam nekaterih igralk uspela nanizati sedem zaporednih zmag in tako v veliki meri zadovoljiti pričakovanja 2. državne odbojkarske lige, v kateri je murskosoboška ekipa po lanskem osvojenem nazivu prvakinj 3. DOL ponovno zaigrala po treh letih. V jesenskem delu sta bili tako od domače postave boljši le ekipa Braslovč, ki se trenutno nahaja na 1. mestu lestvice z osvojenimi 27 točkami, ter drugouvrščena ekipa Šempetra, ki ima 23 osvojenih točk. Murskosoboške odbojkarice pa z osvojenimi 22 točkami po prvem delu sezone zasedajo odlično 3 . mesto lestvice 2. DOL vzhod. Ob tem je največje klubsko zadovoljstvo dejstvo, da je članska ekipa sestavljena pretežno iz domačega igralskega kadra – starejših in mlajših deklet, ki s trudom in lastnim trdim delom skupaj tvorijo konkurenčno drugoligaško ekipo.

FOTO: Jure Banfi

Še posebej pomembna je bila za domače odbojkarice letošnja zadnja domača tekma. Odločala je namreč o visokem 2. mestu na lestvici 2. DOL. Domača postava si je z borbeno igro uspela priboriti eno pomembno točko, ekipi SIP Šempeter II pa sta po dobrih dveh urah tekme pripadli dve točki. Derbi je tako opravičil vsa pričakovanja in se končal z rezultatom 3:2 v prid gostij.

 FOTO: Jure Banfi

»Tekmo smo začeli nekoliko nervozno z veliko napakami, a smo vseeno poskušali igrati agresivno. V prvem nizu nam je uspelo pritiskati tako s servisom kot v napadu. V drugem smo slabo sprejemali in razlika je hitro narasla na težko ulovljivo prednost. Vse je kazalo na dolgo tekmo, zato smo opravili tudi nekaj taktičnih menjav. V tretjem nizu je bila zgodba obrnjena. Z dobrimi servisi, sestavljenim blokom in učinkovito obrambo smo lahko igrali raznoliko v napadu in niz tako z lahkoto osvojili. A žal tega nismo znali nadaljevati v četrtem in petem nizu. V začetku četrtega niza se je tekma zaostrila. Z nekaj taktičnimi napakami v napadu smo bili zaustavljeni z visokim blokom nasprotne ekipe, naš servis je popustil, grešili smo tudi na sprejemu. Po menjavah smo prišli ob koncu niza nazaj v igro in do možnosti preobrata rezultata, a smo popolnoma popustili v bloku in nasprotnicam ni bilo več težko napadati. Osvojile so tako četrti kot peti niz. A kaj bi bila odbojka brez napak? Rezultat 0:0,« je zadnjo letošnjo tekmo optimistično povzel trener Davorin Čeleš.

FOTO: Jure Banfi

Kljub zadnjemu porazu so dekleta pozitivno naravnana. Iz izkušenj vedo, da dolga odbojkarska sezona lahko prinese številne preobrate. Ekipa, ki si je svoje mesto v 2. ligi ponovno priborila po treh sezonah, bo poskušala poseči po še višjem uspehu. Leto 2018 pa tako zaključuje z dvema porazoma in z zmagovalnim nizom kar sedmih zaporednih zmag v prvem delu prvenstva, kar jo trenutno uvršča na odlično 3. mesto lestvice. In kaj prinaša novo leto, ki prihaja? Ali lahko dekleta naredijo še korak dlje in porazijo še neporažene, bo znano takoj na prvem domačem dvoboju v novem letu, ko se bodo domače odbojkarice pomerile s prvouvrščeno ekipo Braslovč.

↑ Nazaj na začetno stran.

Murskosoboške odbojkarice na 3. ŠKAFu v Černelavcih

Za odličen uvod v novo odbojkarsko sezono 2018/19, ki so jo murskosoboške odbojkarice začele že konec avgusta, je manjkal samo še športno obarvan teambuilding. Dekleta so ga izvedla na letošnjem Športno kulturnem avanturističnem festivalu v Černelavcih, kjer so v družbi odbojkarske žoge preživela sončno soboto in mimogrede stkala tudi nova poznanstva.

ŽOK Sobota članska ekipa pred svojo stojnico

Priprave na novo odbojkarsko sezono so v polnem teku. Članska ekipa je s treningi na atletskem stadionu začela že v drugi polovici avgusta, do sedaj pa so dekleta že dodobra ponovno zamenjala poletno mivko za odbojkarski parket. Da bi bil povratek v dvorano uspešnejši, je ekipa prihod nove odbojkarske sezone pozdravila s prvim letošnjim teambuildingom na 3. Športno kulturnem avanturističnem festivalu (ŠKAF) v Černelavcih, ki ga vsako leto znova uspešno organizira Mladinsko društvo Černelavci.

Naša Zala, centralna blokerka članske ekipe, z letošnjo vodjo ŠKAFa, Mitjo Grahom

Murskosoboške odbojkarice so se tako letos odzvale na vabilo in se skoraj v popolni zasedbi članske ekipe udeležile festivala. Organizacijska ekipa ŠKAFa je za vse sodelujoče tudi tokrat pripravila nadvse zanimive družabne igre, ki so poleg vztrajnosti in iznajdljivosti od vseh tekmovalcev zahtevale tudi dobro komunikacijo in veliko mero ekipnega sodelovanja. Dekleta, ki so murskosoboški klub zastopala pod imenom ŽOK Sobota, so se v borbi za čim boljše rezultate odlično odrezala in s skupnimi močmi osvojila 3. mesto na Škafovih igrah.

Ekipno veselje po opravljeni nalogi na Škafovih igrah

Murskosoboški ženski odbojkarski klub pa smo na 3. ŠKAFu imeli tokrat priložnost predstaviti tudi širši javnosti. Pred našo stojnico se je ustavil marsikateri udeleženec festivala, ki se je med drugim lahko preizkusil tudi v našem odbojkarskem izzivu, z dekleti zaigral odbojko in si na koncu priigral še kakšno zanimivo nagrado. Ekipa je tekom celotnega dne odgovarjala tudi na vprašanja o delovanju kluba in vpisu novih igralk v murskosoboško šolo odbojke.

Na festivalu nas je bilo mogoče od blizu spoznati

Poleg predstavitve kluba in tekmovalnega duha na letošnjih Škafovih igrah, pa je bila v ospredju predvsem zabava. Ekipno druženje je bilo namreč tisto, ki je v Černelavce pritegnilo ljudi vseh starosti. Nekateri so mokre igre spremljali z varne razdalje, ostali so se v njih aktivno preizkusili. Med katerimi udeleženci so bila naša dekleta, ni bilo niti najmanjšega dvoma.

Moker zaključek 3. ŠKAFa za uspešnejšo sezono 2018/19

Prvi letošnji teambuilding je bil tako vse prej kot dolgočasen. Dekleta so sončno soboto preživela v najboljši družbi, okrepila stara prijateljstva in mimogrede stkala tudi nekaj novih poznanstev. In kaj sledi sedaj? Nova odbojkarska sezona 2018/19 in težko pričakovani prvi prihajajoči izzivi 2. slovenske odbojkarske lige seveda!

↑ Nazaj na začetno stran.

 

Murskosoboška odbojkarica zaključila odbojkarsko kariero

Dolgoletna murskosoboška odbojkarica, Lana Lang, ki je svoje prve odbojkarske korake naredila ravno v Ženskem odbojkarskem klubu Murska Sobota, s koncem sezone 2017/18 končuje svojo odbojkarsko kariero. Lana bi se v prihodnosti rada popolnoma posvetila študiju v Ljubljani. Odbojka ji bo kljub temu za vedno ostala v srcu, saj se bo z veseljem spominjala ekipnih uspehov in zmagoslavnih trenutkov na igrišču, ki jih je tekom svojega igranja v murskosoboškem dresu doživela ogromno.

Odbojkarsko pot zaključuje, spomini in uspehi ostajajo

Lana Lang je na odbojkarski parket prvič stopila že kot osnovnošolka, ko je z murskosoboško ekipo male odbojke osvajala prve točke. Potencial in željo po igranju je v njej kmalu prepoznal Davorin Čeleš, ki jo je z načrtnim delom in primerno obremenitvijo na treningih počasi vzgajal v kakovostno odbojkarico. Lana je pod njegovim vodstvom s kadetsko ekipo osvajala vedno višje rezultate, pri čemer se lahko pohvali z igranjem odbojke v A ligi, ko je vsako leto znova zaigrala na najvišjem nivoju slovenskega državnega prvenstva v tej starostni selekciji. Tako se je iz občasnega hobija pri Lani razvila velika ljubezen do športa, ki bo kljub prenehanju igranja še vedno ostal njen najljubši.

Lana z ŽOK Sobota kadetsko ekipo v odbojkarski sezoni 2016/17

Lana je tekom svojega treniranja stopila tudi med članske vrste murskosoboškega kluba, kjer je bila že kot devetošolka sestavni del druge postave ŽOK Sobota članske ekipe. Na pobudo takratne trenerke članske ekipe, Urške Breznik, ter Davorina Čeleša, ki je takrat deloval še v vlogi trenerja kadetske ekipe, je svoje prve točke na članskem igrišču ekipi priigrala v odbojkarski sezoni 2015/16. Prihajajoča sezona je bila zanjo ključnega pomena, saj se je kot igralka razvila že do te mere, da ji je Čeleš na poziciji centralne blokerke zaupal tekom celotne tekme. Tako je lahko na igrišču kakovostno odigrala ob strani starejših soigralk in svojih vrstnic, s katerimi je razvila močne prijateljske vezi. Lana se tako poslavlja samo od odbojkarske žoge, saj pravi, da bo uspehe soigralk budno spremljala še naprej ter se vsake priborjene točke z njimi veselila tako, kot če bi še vedno stala z ekipo na odbojkarskem igrišču.

Lana v murskosoboškem članskem dresu na poziciji centralne blokerke

“Pretekla leta, ki sem jih preživela v ŽOK Sobota, so poleg znanja odbojke prinesla veliko pomembnejših stvari. Veliko izkušenj, novih spoznanstev in vseživljenjskih prijateljstev. Kljub odločitvi, da zaključim svojo odbojkarsko pot, me bo odbojka še naprej spremljala na vsakem koraku, prav tako pa spomini na ta čudovita skupaj preživeta leta. Velika zahvala gre vodstvu kluba in našemu trenerju Davorinu Čelešu, ki me je spremljal že od samih začetkov. Največ zaslug in zahval pa si lahko pripišejo moje soigralke, ki so mi polepšale še tako turobne dni. ŽOK Sobota ostaja v mojem srcu za zmeraj,” dodaja Lana, ki se bo po zaključku svoje odbojkarske poti v prihodnosti poskusila popolnoma posvetiti študiju.

Lani želimo veliko uspehov pri vseh stvareh, ki se jih bo v prihodnosti lotila. Izredno ponosni smo, da je bila del murskosoboškega kluba od samega začetka ter da je ostala z nami tudi do konca svojega delovanja v odbojki. Kljub temu, da se od nas poslavlja, bo za vedno ostala ena izmed nas – naša Lana!

Članska ekipa pozdravlja drugo odbojkarsko ligo

Veselje ob letošnjem uspehu ŽOK Sobota članske ekipe še kar ne pojenja. Murskosoboške odbojkarice, ki so letos osvojile naziv prvakinj v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige, se bodo tega prelomnega uspeha spominjale še dolgo. Dekleta se s popolnoma novo zasedbo po treh letih igranja v 3. državni odbojkarski ligi vračajo v 2. odbojkarsko ligo, kjer jih naslednjo sezono pričakuje močnejša konkurenca, težje tekme in odbojka na višjem nivoju.

Prvakinje 3. DOL vzhod 2017/18

Ob zaključku odbojkarske sezone 2017/18 je bil z letošnjim delom deklet, procesom treningov in rezultati zadovoljen tudi trener članske ekipe, Davorin Čeleš“Glede na to, da smo v sezoni 2014/15 izpadli iz 2. DOL brez osvojene zmage in da je klub zapustilo več kot 10 igralk, katere sedaj igrajo v 1. DOL in v 2. DOL, smo se v le 3 sezonah vrnili v 2. DOL s skoraj popolnoma novo zasedbo. Od izkušenih igralk, ki so zveste klubu od samih začetkov, so tako ostale le: Katja Saje, Ana Babič in Saša Črnko. Na pomoč sta prišli Barbara Horvat in Pia Puklavec, skoraj vse ostale pa izhajajo iz mlajših selekcij ŽOK Sobota, kjer so pod strokovnim vodstvom dobro in trdo trenirale. Glede na dolžino klopi, premišljenem delu v tej sezoni, ponujenim priložnostim mlajšim igralkam in primerni obremenitvi le-teh,  smo vedno imeli A, B, C in še D plan. Kar nekaj tekem smo odigrali hendikepirani na kateri igralni poziciji, a je vsaka igralka, ki je stopila na igrišče, odigrala po najboljših močeh. Zato smo zelo veseli, da nam je uspelo zmagati v 3. DOL, poleg tega pa smo se prvič v kategoriji starejših deklic uvrstili v polfinale – med 8 najboljših ekip v državi.

Prav gotovo smo na dobri poti, dejstvo pa je, da to počnemo za dekleta, zato upam, da se ne bodo prehitro odločila za odhod v druge klube, saj so pri nas že letos dobila dosti priložnosti, ki so ključne pri razvoju igralke. V klubu zato razmišljamo dolgoročno in dopolnjujemo trenerski kader, da bo več trenerjev delalo z mladimi igralkami. Zaenkrat smo še v dogovarjanju, a želja je, da bi v klub pripeljali 2 nova trenerja. Glede igralskega kadra pa se bomo najprej pogovorili z domačimi igralkami. Želja in načrt zaenkrat sta, da domače igralke prevzamejo ključna igralna mesta – predvsem v prvi postavi. V kolikor bodo v klubu ostale vse igralke, o okrepitvah načeloma niti ne bomo razmišljali, mogoče le o kakšni dopolnitvi,” dodaja Čeleš.

Ponosna predsednica kluba Eva Rožman (zgoraj desno) s člansko ekipo ŽOK Sobota 2017/18

Veselje je ob uvrstitvi članske ekipe v 2. državno odbojkarsko ligo, ki smo si jo v klubskem vodstvu želeli zadnje tri sezone, z dekleti delila tudi predsednica kluba Eva Rožman. “Ko sem zadnjič stala na odru in prejemala nagrado za najboljšo žensko ekipo med kolektivnimi športi v Občini Murska Sobota, sem si potiho želela, da bi dekleta v tej sezoni odigrala tekmo, ki bi to prejeto nagrado popolnoma upravičila. Za dekleta, da bodo srečne in ponosne nase in na vse nas, ki skupaj ustvarjamo soboško odbojko,” je ob več kot odličnem zaključku letošnje članske sezone povedala Eva Rožman.

↑ Nazaj na začetno stran.

Murskosoboške odbojkarice letošnje prvakinje 3. DOL vzhod

Odbojkarska sezona 2017/18 se je za dekleta članske ekipe več kot odlično končala. Ekipa je v zadnjem kolu 3. državne odbojkarske lige vzhod v napeti končnici premagala ekipo Turbine s končnim rezultatom 3:1 (25:12, 25:23, 20:25, 25:18), osvojila letošnji naslov prvakinj 3. DOL vzhod ter se tako uvrstila v 2. državno odbojkarsko ligo.

~ PETEK, 31. marec 2018, dvorana OŠ II Murska Sobota

Iskreno veselje deklet ob osvojenem naslovu prvakinj 3. DOL vzhod 2017/18 (FOTO: Fotolens.si)

Zadnja tekma je v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige letos odločala o osvojenem nazivu prvakinj. Članska ekipa, ki je tekom celotne letošnje sezone ohranjala vodstvo na lestvici, je želela zadnji izziv vsekakor obrniti v svojo korist ter borbeno sezono končati z zmago. Motivacija ekipe je bila poleg tega izredno velika, saj so želela dekleta prekiniti niz večno osvojenega drugega mesta. Ekipa je namreč tekom zadnjih dveh sezon slednjo vedno končala na drugem mestu lestvice, ko je dekletom prvo mesto ter s tem napredovanje v višjo ligo za las ušlo kar dvakrat zaporedoma.

Ekipa je za ohranitev prvega mesta na lestvici potrebovala le dva osvojena niza ter s tem eno priborjeno točko. A kot pravi kapetanka murskosoboške članske vrste, Ana Babič, je bil cilj ekipe od samega začetka višji. “Ko smo dobile drugi niz, smo vedele, da smo že prvakinje, a smo se zbrale in si dejale, da želimo to tekmo zmagati zase in za vse gledalce, ki so nas prišli bodrit v tolikšnem številu. In to nam je tudi uspelo,” dodaja kapetanka domačink.

Domača ekipa se je tako po dobri uri in pol pred številnimi domačimi navijači veselila svoje zadnje zmage v odbojkarski sezoni 2017/18, osvojenega naslova letošnjih prvakinj v vzhodni skupini 3. državne odbojkarske lige ter težko pričakovanega napredovanja v 2. državno odbojkarsko ligo, v kateri bo ekipa zaigrala naslednjo sezono.

Več kot zadovoljen je bil po koncu tekme tudi trener članske ekipe, Davorin Čeleš»Prav jeda je zadnje kolo odločalo o prvaku 3. DOL vzhod za ženske, saj je bila motivacija deklet na treningih ob zaključku sezone na zelo visokem nivoju. Prav gotovo smo odigrali eno boljših tekem v zadnjem času in tako številnim gledalcem, ki so do zadnjega kotička napolnili telovadnico OŠ II, ponudili zanimivo predstavo.”

Trener članske ekipe, Davorin Čeleš (FOTO: Fotolens.si)

Ekipa ne pomni, kdaj je bila dvorana OŠ II v Murski Soboti nazadnje napolnjena do zadnjega kotička. Dekleta so imela tekom celotne tekme namreč bučno podporo s tribun, nad katero so bili v taboru članske ekipe nadvse navdušeni. Še posebej je izstopalo glasno navijanje najmlajših ŽOK Sobota odbojkaric, ki so na zadnji domači tekmi izkazale veliko podporo starejšim soigralkam. Da je ekipni duh res samo eden, se je tako lahko prepričalo vseh 150 gledalcev, ki so na zadnji marčevski večer spremljali napet dvoboj murskosoboške ženske odbojke.

Glasna podpora najmlajših ŽOK Sobota odbojkaric (FOTO: Fotolens.si)

Sezona se tako za dekleta članske ekipe ne bi mogla boljše končati. Zadnji letošnji izziv je ekipa uspela popolnoma obrniti v svojo korist ter zapečatiti odbojkarsko sezono 2017/18 z zmago, ki je dekletom prinesla osvojeno prvo mesto in nadaljnje napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo. Trdo delo, požrtvovalni ekipni duh in enotnost na odbojkarskem igrišču so se s tem uspehom, ki se ga bomo v klubu spominjali še dolgo, končno obrestovali. Članska ekipa se tako po treh sezonah igranja v 3. državni odbojkarski ligi vrača v 2. državno odbojkarsko ligo, kjer bodo dekleta vsekakor poskušala upravičiti letošnji uspeh ter pripomoči k razvoju murskosoboške ženske odbojke.

↑ Nazaj na začetno stran.