“Hvala igralkam in vodstvu – kolektiv, kjer so v ospredju korektni odnosi!”

Minula sezona, ki je zaradi nastanka epidemije koronavirusa marsikateri šport popolnoma zaustavila in ga postavila na stranski tir, je poleg prehitrega zaključka prinesla še kakšno spremembo zraven. V murskosoboškem taboru ženske odbojke bo tako na mesto članskega trenerja prihodnjo sezono sedla druga trenerska figura, saj se po dolgih letih uspešnega klubskega udejstvovanja od tega mesta poslavlja Davorin Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po 15-ih letih neprekinjenega dela v klubu je zanj prišel trenutek, ko si želi vzeti več časa zase: “Nekako sem zadeve napovedoval že po koncu sezone 2018/19, a ker v klubu nismo našli primernega trenerja, sem na prošnjo vodstva kluba vodil ekipe tudi v sezoni 2019/20. V tem času sem se tudi sam posvetil intenzivnemu iskanju nove osebe, saj do igralk, ki sem jih spremljal na večini njihove športne poti, čutim neko obvezo. Sicer puščam odprtih nekaj opcij, saj v klubu ostajam v vlogi trenerja mlajših selekcij, a bo tega udejstvovanja bistveno manj kot v preteklosti.” Čeleš je odločitev sprejel v želji, da se v prihodnosti bolj posveti družini in zasebnemu življenju. Pravi, da si bo utrgal čas tudi za lastno rekreacijo, za katero mu je v preteklosti zaradi vseh obveznosti vedno zmanjkovalo časa in volje.

Obenem pa eden izmed najbolj kompetentnih odbojkarskih trenerjev Pomurja do murskosoboškega kluba čuti veliko mero hvaležnosti. “Mislim, da imam v tej situaciji tudi priložnost, da se končno zahvalim vsem igralkam, ki sem jih v športnem smislu vzgajal, jih usmerjal in jim pomagal razvijati njihove potenciale. Hvala Evi Rožman, ki klubu brez lastnih interesov predseduje še več časa, kot sem sam trener, predvsem pa klubskemu sekretarju Martinu Duriču, ki je pred tremi leti prevzel vsa manj vidna dela v klubskem ozadju ter tako poskrbel, da je klub v organizacijskem in koordinacijskem smislu začela upravljati prava roka. Ravno Martin je namreč najbolj zaslužen, da je klub takšen kot je in zaradi česar se je moje delo tekom zadnjih let zdelo vredno svojega truda. Iskrena hvala torej za priložnost, da sem lahko del kolektiva, kjer v ospredju ni zgolj brezglavi lov za rezultati, ampak korektni odnosi,” še dodaja Čeleš.

FOTO: Aleš Cipot, fotolens.si

Po mnenju Čeleša so namreč ravno odnosi tisti, ki oblikujejo sam murskosoboški klub, kar se nenavsezadnje odraža tudi v redkih odhodih domačih igralk. “Dejstvo, da igralke ostajajo zveste klubu, kjer se dobro počutijo in jih ne premamijo ponudbe drugih klubov, je dandanes v športnem svetu velika redkost. Mislim, da je ravno to tisto, kar murskosoboško žensko odbojko dela posebno, saj je to očiten dokaz pravega pristopa našega dela. Delovati v takem športnem okolju, ki je v smislu razvoja pozitivno tako za trenerja kot za igralko, je zame vredno največ,” zaključuje Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.

Bronasti zaključek članske odbojkarske sezone 2018/19

Odbojkarska sezona 2018/19 je za člansko murskosoboško ekipo zaključena! Dekleta po koncu letošnje uspešne sezone zasedajo končno 3. mesto na lestvici 2. državne odbojkarske lige vzhod in tako z le štirimi porazi v celotnem prvenstvu na poletni premor odhajajo kot bronasta dekleta!

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboške odbojkarice so z letošnjo sezono zaključile. Ekipa je po 18-ih krogih klonila le 4-krat, v jesenskem in spomladanskem delu posebej nanizala 7 zaporednih zmag ter tako odbojkarsko sezono 2018/19 zaključila na odličnem 3. mestu lestvice. Dekleta so letošnje zadane cilje več kot le upravičila, saj so se zanesljivo uvrstila med prvih 5 ekip, kot je na začetku sezone načrtoval glavni trener in strateg Davorin Čeleš. Po uspešnem prvem delu sezone so se cilji premaknili še malo više, saj je tako ekipa kot tudi športna javnost v Murski Soboti hitro spoznala, da so se dekleta sposobna boriti za mesta pod samim vrhom lestvice. Kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige so soboške odbojkarice prav gotovo presenečale na vsakem svojem koraku, predvsem pa vzbudile zanimanje marsikaterega športnega navdušenca, ki si je ogledal žensko odbojko v Murski Soboti.

V drugem delu sezone je bila zgodba na povratnih dvobojih skoraj identična zgodbi prvega dela sezone, kar je na koncu obetalo tudi možnost osvojitve 2. mesta na lestvici. A so ekipo v drugem delu žal pestile težave z manjšimi poškodbami nekaterih igralk začetne postave, na polovici pa sta se zaradi večje poškodbe kolena in hrbta morali od sezone predčasno posloviti kapetanka in centralna blokerka Ana Babič in centralna blokerka Zala Bakan.

FOTO: Jure Banfi

»V sezono smo vstopili v nekoliko spremenjeni postavi, saj nas je zapustila sprejemalka, imeli pa smo tudi nekaj netipičnih poškodb, zaradi česar ob začetku sezone nismo mogli računati na dve igralki iz prve postave. Po izgubljeni tekmi 1. kroga smo se usedli in razjasnili nekaj stvari. Igra je stekla in na koncu sezone smo končali na zasluženem 3. mestu lestvice s štirimi porazi. Premagali sta nas le višje uvrščeni ekipi, pa še tu smo proti ekipi iz Šempetra imeli nekaj težav pri sestavi začetne postave. Veseli me, da razen na 4 oz. 5 tekmah nismo imeli težav s sprejemom, kjer smo pokazali veliko mero zanesljivosti. V sezoni je parket “okusilo” 17 različnih igralk, ključne vloge pa so poleg izkušenih, imele tudi 15-letnice, ki so v pretekli sezoni osvojile 3. mesto v kategoriji starejših deklic. Za še boljše rezultate v prihodnosti mora ekipa prikazati več discipline v sistemu blok-obramba ter povečati zanesljivost začetnega udarca,« je uspešno odbojkarsko sezono 2018/19 opisal trener članske ekipe Davorin Čeleš.

Klub je na letošnji dosežek članske ekipe izredno ponosen, saj se trud in trdo delo tekom večih let končno odražata v izstopajočih rezultatih. Poleg tega je kohezija starejših, izkušenejših in mlajših, perspektivnih igralk na odbojkarskem igrišču očitna. Prve v igro vnašajo določeno stopnjo zanesljivosti in discipline, druge pa s svojo mladostno energijo in talentom presenečajo marsikatero ekipo na drugi strani mreže. Rezultat obojega skupaj pa je konkurenčna članska ekipa, ki lahko v prihodnosti prav gotovo poseže po še višjih uspehih.

FOTO: Jure Banfi

Dekleta se zaenkrat od odbojkarskega parketa poslavljajo. Nanj se vračajo v začetku septembra, ko se bodo začele priprave na novo sezono, ki bo prinesla marsikaj zanimivega in še neznanega. Do takrat pa se naj blešči letošnji bronasti uspeh deklet!

Dekleta, ki so v sezoni 2018/19 nastopila za murskosoboško člansko ekipo:

 • Ana Babič (kapetanka in centralna blokerka)
 • Zala Bakan (centralna blokerka)
 • Kaja Marton (centralna blokerka)
 • Eva Klement (centralna blokerka)
 • Ajda Weingerl (centralna blokerka)
 • Tjaša Malok (organizatorka igre)
 • Ajda Kuhar (organizatorka igre)
 • Pia Puklavec (sprejemalka)
 • Karolina Pavlič (sprejemalka)
 • Ana Kolmanič (sprejemalka)
 • Anja Kolmanič (sprejemalka)
 • Katja Saje (korektorka)
 • Pia Krajcar (korektorka)
 • Saša Črnko (libero)
 • Sarah Demirtas (libero)
 • Gaja Kuhar (libero)
 • Nadja Pitz Durič (libero)

↑ Nazaj na začetno stran.

Za zaključek sezone odbojkarski dvoboj za drugo mesto na lestvici

Članska odbojkarska sezona 2018/19 se počasi približuje koncu. Murskosoboške odbojkarice so kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige prav gotovo presegle pričakovanja in zastavljene cilje, saj so si že zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi. Dekleta pred koncem sezone čaka še zaključno dejanje, ki bo eno izmed pomembnejših v letošnji sezoni. Ekipa se bo prihajajočo soboto v Šempetru s tamkajšnjo domačo postavo borila za 2. mesto lestvice 2. DOL vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška ženska odbojkarska ekipa v Pomurju morda ni deležna tolikšne pozornosti kot prvoligaška odbojkarska druščina, a dekleta z zanimivo odbojko in borbenimi predstavami na svoje tekme kljub temu privabljajo vedno več odbojkarskih entuziastov. Dekleta so namreč nase prvič opozorila že na začetku letošnje sezone, ko so po uvodnem neuspehu nanizala kar sedem zaporednih zmag v jesenskem delu sezone ter z drznostjo na igrišču vzbudila marsikatero zanimanje. Ekipa je kot novinka letošnjega drugoligaškega odbojkarskega prvenstva v prvem delu sezone klonila le proti ekipi Braslovč in ekipi Šempetra. S slednjimi je v končnici jesenskega dela pred domačimi gledalci odigrala tudi eno zanimivejših in daljših tekem, ki se je po težki borbi na koncu zaključila v prid gostij (3:2).

FOTO: Jure Banfi

V spomladanskem delu sezone so soboške odbojkarice ponovile uspehe jesenskega dela ter z izjemo prvouvrščene ekipe Braslovč slavile na vseh povratnih tekmah. Zadnji pomembnejši dvoboj je bil odigran na domačem parketu, ko so dekleta s polnim izkupičkom treh osvojenih točk ugnala ekipo Turbine, ki je bila do nedavnega še glavna zasledovalka domače odbojkarske postave. Murskosoboške odbojkarice so si tako zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi, saj se s trenutnimi 42-imi točkami nahajajo na 3. mestu lestvice. Domača ekipa ima tako pred zadnjo tekmo sezone odlično izhodišče in odprte še vse možnosti, da se povzpne še mesto više. Dekleta se v Šempeter kot tretjeuvrščene namreč podajajo v boj za drugo mesto na lestvici, ko jih bo na igrišču pričakala ekipa SIP Šempeter II, ki ima pred soboškimi odbojkaricami le točko prednosti.

FOTO: Jure Banfi

»Pred zaključkom članske sezone nas v gosteh to soboto čaka še zadnji letošnji dvoboj, ki bo vsekakor zanimiv. Ekipa Šempetra je premagljiva, prikazati pa bo potrebno predvsem veliko odločnosti in vztrajnosti ter upoštevati dogovore na igrišču. Pod vrhom letošnje lestvice 2. DOL smo zagotovo, vprašanje je le, ali se lahko povzpnemo še mesto više, ali pa bomo sezono zaključili kot tretjeuvrščena ekipa. Uspeh je v vsakem primeru za nas, kot novince letošnje 2. lige, velik,« je pred sklepnim dejanjem letošnje članske odbojkarske sezone dejal trener Davorin Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.

Najboljša ženska športna ekipa leta 2018

Ženski odbojkarski klub Murska Sobota je že drugo leto zapored prejemnik nagrade za najboljšo žensko ekipo med kolektivnimi športi v letu 2018, ki jo vsako leto podeljuje Mestna Občina Murska Sobota. Nagrado za uspešno delo na področju športa je izpod rok župana Mestne Občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, prevzela predsednica kluba Eva Rožman.

Predsednica kluba Eva Rožman ob prevzemu nagrade

Klub letos nastopa v državnem odbojkarskem prvenstvu s člansko ekipo in s šestimi ekipami v mlajših selekcijah. Prve odbojkarske korake (mini in mala odbojka) letos spoznava nekaj več kot 32 deklic. Prvi ekipi starejših deklic in kadetinjam se je tudi v sezoni 2018/19, kot že nekaj let do sedaj, uspelo uvrstiti v A ligo prvenstva, kar je najvišji nivo tekmovanja v tej starostni kategoriji. Obe klubski selekciji sta zadnjih 10 let stalni udeleženki med najboljšimi ekipami, kar je dokaz, da se z mladimi v klubu predano in učinkovito dela. V odbojkarski sezoni 2017/18 so tako kadetinje zasedle odlično 12. mesto v državi, starejše deklice pa so se veselile zgodovinskega klubskega uspeha, saj so si s požrtvovalno igro priigrale bronasto medaljo. Za zaključek lanske odbojkarske sezone, ki je bila najuspešnejša v zgodovini obstoja kluba, pa so murskosoboške odbojkarice članske ekipe osvojile naziv prvakinj 3. državne odbojkarske lige in napredovale v 2. državno odbojkarsko ligo. Nagrada za izstopajoče športne dosežke v Mestni Občini Murska Sobota je tako prav zagotovo v pravih rokah.

Prejemniki nagrad za najboljše ženske športne ekipe med kolektivnimi športi (1. mesto – Ženski odbojkarski klub Sobota; 2. mesto – Ženski košarkarski klub Pomurje in 3. mesto – Kegljaški klub Radenska, ženska ekipa)

Poleg odličnih rezultatov mlajših selekcij, nove uspehe v letošnji sezoni niza tudi članska murskosoboška ekipa. Po jesenskem delu se tako dekleta nahajajo pod vrhom lestvice. Cilje, ki si jih je po uspešni lanski sezoni zastavil trener Davorin Čeleš, so dekleta že presegla. Murskosoboška ženska odbojka se je z vrnitvijo v 2. ligo povzdignila na višjo raven. Trdo delo in trud sta se tekom let končno obrestovala, saj se je izoblikovala ekipa, ki lahko konkurenčno zaigra najmanj v 2. slovenski odbojkarski ligi. Kohezija med mlajšimi in starejšimi igralkami se je izkazala za nadvse uspešno, saj dekleta z vedno daljšim zmagovalnim nizom in atraktivno odbojko v dvorano OŠ II Murska Sobota privabljajo vedno več športnih navdušencev.

Zadovoljna ekipa s predsednico kluba Evo Rožman in županom MOMS dr. Aleksandrom Jevškom

REZULTATI KLUBA V ODBOJKARSKI SEZONI 2017/18:

 • MINI ODBOJKA – osvojeno 6. mesto v državi izmed 53-ih sodelujočih ekip
 • MALA ODBOJKA – uvrstitev med prvih 30 ekip v državi izmed 72-ih sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE ekipa A – osvojeno 3. mesto v državi izmed 74-ih sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE ekipa B – osvojeno 5. mesto v svoji skupini B lige
 • KADETSKA EKIPA – osvojeno 12. mesto v državi izmed 63-ih sodelujočih ekip
 • ČLANSKA EKIPA – osvojeno 1. mesto v 3. državni odbojkarski ligi vzhod in napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo

Nova sezona pa prinaša nove priložnosti za nove uspehe, ker – kot pravijo – nobeden uspeh ni končen in najvišji, vedno obstajajo nove ravni uspeha, za katere je vredno trdo delati.

↑ Nazaj na začetno stran.

Po jesenskem delu sezone zanesljivo pod vrhom lestvice

Za murskosoboškimi odbojkaricami je prvi del odbojkarske sezone 2018/19. Članska ekipa se po uspešnem jesenskem delu z le dvema porazoma in sedmimi zaporednimi zmagami nahaja pod vrhom lestvice. Dekleta tako uspešno športno leto 2018 zaključujejo na 3. mestu 2. državne odbojkarske lige vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška članska ekipa je v jesenskem delu letošnje odbojkarske sezone že dosegla cilj, ki si ga je pred začetkom sezone zastavil glavni trener članske ekipe Davorin Čeleš. Dekleta so kljub poškodbam nekaterih igralk uspela nanizati sedem zaporednih zmag in tako v veliki meri zadovoljiti pričakovanja 2. državne odbojkarske lige, v kateri je murskosoboška ekipa po lanskem osvojenem nazivu prvakinj 3. DOL ponovno zaigrala po treh letih. V jesenskem delu sta bili tako od domače postave boljši le ekipa Braslovč, ki se trenutno nahaja na 1. mestu lestvice z osvojenimi 27 točkami, ter drugouvrščena ekipa Šempetra, ki ima 23 osvojenih točk. Murskosoboške odbojkarice pa z osvojenimi 22 točkami po prvem delu sezone zasedajo odlično 3 . mesto lestvice 2. DOL vzhod. Ob tem je največje klubsko zadovoljstvo dejstvo, da je članska ekipa sestavljena pretežno iz domačega igralskega kadra – starejših in mlajših deklet, ki s trudom in lastnim trdim delom skupaj tvorijo konkurenčno drugoligaško ekipo.

FOTO: Jure Banfi

Še posebej pomembna je bila za domače odbojkarice letošnja zadnja domača tekma. Odločala je namreč o visokem 2. mestu na lestvici 2. DOL. Domača postava si je z borbeno igro uspela priboriti eno pomembno točko, ekipi SIP Šempeter II pa sta po dobrih dveh urah tekme pripadli dve točki. Derbi je tako opravičil vsa pričakovanja in se končal z rezultatom 3:2 v prid gostij.

 FOTO: Jure Banfi

»Tekmo smo začeli nekoliko nervozno z veliko napakami, a smo vseeno poskušali igrati agresivno. V prvem nizu nam je uspelo pritiskati tako s servisom kot v napadu. V drugem smo slabo sprejemali in razlika je hitro narasla na težko ulovljivo prednost. Vse je kazalo na dolgo tekmo, zato smo opravili tudi nekaj taktičnih menjav. V tretjem nizu je bila zgodba obrnjena. Z dobrimi servisi, sestavljenim blokom in učinkovito obrambo smo lahko igrali raznoliko v napadu in niz tako z lahkoto osvojili. A žal tega nismo znali nadaljevati v četrtem in petem nizu. V začetku četrtega niza se je tekma zaostrila. Z nekaj taktičnimi napakami v napadu smo bili zaustavljeni z visokim blokom nasprotne ekipe, naš servis je popustil, grešili smo tudi na sprejemu. Po menjavah smo prišli ob koncu niza nazaj v igro in do možnosti preobrata rezultata, a smo popolnoma popustili v bloku in nasprotnicam ni bilo več težko napadati. Osvojile so tako četrti kot peti niz. A kaj bi bila odbojka brez napak? Rezultat 0:0,« je zadnjo letošnjo tekmo optimistično povzel trener Davorin Čeleš.

FOTO: Jure Banfi

Kljub zadnjemu porazu so dekleta pozitivno naravnana. Iz izkušenj vedo, da dolga odbojkarska sezona lahko prinese številne preobrate. Ekipa, ki si je svoje mesto v 2. ligi ponovno priborila po treh sezonah, bo poskušala poseči po še višjem uspehu. Leto 2018 pa tako zaključuje z dvema porazoma in z zmagovalnim nizom kar sedmih zaporednih zmag v prvem delu prvenstva, kar jo trenutno uvršča na odlično 3. mesto lestvice. In kaj prinaša novo leto, ki prihaja? Ali lahko dekleta naredijo še korak dlje in porazijo še neporažene, bo znano takoj na prvem domačem dvoboju v novem letu, ko se bodo domače odbojkarice pomerile s prvouvrščeno ekipo Braslovč.

↑ Nazaj na začetno stran.

Murskosoboške odbojkarice pogumno v novo sezono 2018/19

Nova odbojkarska sezona je tudi uradno odprta! Dekleta so s pripravi nanjo začela že konec poletja, letošnje ekipe so se do sedaj že dokončno oblikovale, odigrane pa so bile tudi že prve prijateljske in prvenstvene tekme. In kakšni so občutki po poletni vrnitvi na odbojkarski parket?

Murskosoboška odbojkarska članska ekipa je v novo sezono vstopila v enaki postavi, kot je lansko končala. Ekipa je tako tudi v sezoni 2018/19 sestavljena iz nekaterih starejših deklet, ki so klubu zveste že od svojih odbojkarskih začetkov, ter nekaterih mlajših perspektivnih odbojkaric, ki klub poleg članske kategorije zastopajo še v selekciji starejših deklic in kadetinj. Kot pravi trener članske ekipe, Davorin Čeleš, v klubu kohezija med mlajšimi in starejšimi uspeva vedno znova – mlajša dekleta v ekipo vnesejo posebno energijo, poleg tega pa se imajo ob starejših soigralkah priložnost tudi kaliti in svoje odbojkarsko znanje kvalitetno dopolnjevati. “Glede igralskega kadra smo imeli željo, da se o nadaljnjem odbojkarskem udejstvovanju pogovorimo z domačimi igralkami. Želja in načrt sta bila, da domače igralke prevzamejo ključna igralna mesta – predvsem v prvi postavi. Ker so v klubu ostale vse ključne igralke, o okrepitvah nismo niti razmišljali,” dodaja Čeleš.

Za dekleti članske ekipe pa je tudi že letošnji prvi izziv, ki ga je ekipa prejšnjo sredo odigrala v Črni na Koroškem. S tamkajšnjo domačo postavo so murskosoboške odbojkarice v 2. krogu Pokala Slovenije slavile z rezultatom 3:0 v nizih ter se tako uvrstile v naslednji krog prvenstvenega tekmovanja. Po prvem letošnjem preizkusu v ekipi vlada vsesplošna dobra volja in optimizem, saj je po pretekli uspešni sezoni naslednjo sezono najslajše začeti tako, kot je bila zaključena prejšnja – z zmago. »Za nami je prvi letošnji izziv. Na to sezono se že nekaj časa dobro pripravljamo, zato smo komaj čakale, da prvič v sezoni stopimo na parket. Pokazale smo dobro igro, ampak se zavedamo, da zmoremo še veliko več. Kljub temu smo zelo vesele prve zmage v tej sezoni« je bila po tekmi z ekipo Črne z ekipnim delom zadovoljna kapetanka članske ekipe, Ana Babič.

ŽOK Sobota članska ekipa po prvi zmagi v odbojkarski sezoni 2018/19

V 3. krogu Pokala Slovenije, ki dekleta čaka že to sredo, 3. oktobra, ekipa ponovno odhaja na gostovanje. Tokrat bodo dekleta gostovala v Prevaljah, kjer jim bo na odbojkarskem igrišču nasproti stala ekipa letošnje na novo oblikovane 1B. slovenske odbojkarske lige. Ekipna vnema je velika, želja prav tako, murskosoboške odbojkarice pa se zavedajo, da s pogumnim in sproščenim nastopom na igrišču nimajo nič za izgubiti. Dekleta konec oktobra obenem čaka še začetek težko pričakovane in dolgo želene druge slovenske odbojkarske lige, v kateri bo članska ekipa v sezoni 2018/19 po treh letih ponovno zaigrala.

Z delom v novi odbojkarski sezoni pa so začele tudi vse mlajše selekcije murskosoboškega kluba. Najmlajšim odbojkaricam se je kot tudi vsako leto do sedaj pridružilo nekaj novih deklic, ki so se za odbojko navdušile na prvih treningih ter se odločile, da bodo sledile odbojkarskim stopinjam starejših soigralk. Na prve tekme letošnjega prvenstva se vneto pripravlja tudi ekipa male odbojke, ki s prvimi turnirji začenja novembra. Prihajajoči vikend s kvalifikacijskim delom prvenstva začenjata obe ekipi starejših deklic, murskosoboška kadetska ekipa pa ima za sabo že prvi odigran turnir kvalifikacij in je na dobri poti k ponovni uvrstitvi v A ligo slovenskega prvenstva.

Sezona, ki je pred nami, bo pestra in nedvomno zanimiva! Ekipe si želijo lanske uspehe preseči, se v novih, starejših kategorijah izkazati ter pogumno kreniti novim podvigom naproti. Veselite se novih uspehov z nami ter bodite del murskosoboške odbojkarske sezone 2018/19 tudi letos!

↑ Nazaj na začetno stran.

Murskosoboške odbojkarice na 3. ŠKAFu v Černelavcih

Za odličen uvod v novo odbojkarsko sezono 2018/19, ki so jo murskosoboške odbojkarice začele že konec avgusta, je manjkal samo še športno obarvan teambuilding. Dekleta so ga izvedla na letošnjem Športno kulturnem avanturističnem festivalu v Černelavcih, kjer so v družbi odbojkarske žoge preživela sončno soboto in mimogrede stkala tudi nova poznanstva.

ŽOK Sobota članska ekipa pred svojo stojnico

Priprave na novo odbojkarsko sezono so v polnem teku. Članska ekipa je s treningi na atletskem stadionu začela že v drugi polovici avgusta, do sedaj pa so dekleta že dodobra ponovno zamenjala poletno mivko za odbojkarski parket. Da bi bil povratek v dvorano uspešnejši, je ekipa prihod nove odbojkarske sezone pozdravila s prvim letošnjim teambuildingom na 3. Športno kulturnem avanturističnem festivalu (ŠKAF) v Černelavcih, ki ga vsako leto znova uspešno organizira Mladinsko društvo Černelavci.

Naša Zala, centralna blokerka članske ekipe, z letošnjo vodjo ŠKAFa, Mitjo Grahom

Murskosoboške odbojkarice so se tako letos odzvale na vabilo in se skoraj v popolni zasedbi članske ekipe udeležile festivala. Organizacijska ekipa ŠKAFa je za vse sodelujoče tudi tokrat pripravila nadvse zanimive družabne igre, ki so poleg vztrajnosti in iznajdljivosti od vseh tekmovalcev zahtevale tudi dobro komunikacijo in veliko mero ekipnega sodelovanja. Dekleta, ki so murskosoboški klub zastopala pod imenom ŽOK Sobota, so se v borbi za čim boljše rezultate odlično odrezala in s skupnimi močmi osvojila 3. mesto na Škafovih igrah.

Ekipno veselje po opravljeni nalogi na Škafovih igrah

Murskosoboški ženski odbojkarski klub pa smo na 3. ŠKAFu imeli tokrat priložnost predstaviti tudi širši javnosti. Pred našo stojnico se je ustavil marsikateri udeleženec festivala, ki se je med drugim lahko preizkusil tudi v našem odbojkarskem izzivu, z dekleti zaigral odbojko in si na koncu priigral še kakšno zanimivo nagrado. Ekipa je tekom celotnega dne odgovarjala tudi na vprašanja o delovanju kluba in vpisu novih igralk v murskosoboško šolo odbojke.

Na festivalu nas je bilo mogoče od blizu spoznati

Poleg predstavitve kluba in tekmovalnega duha na letošnjih Škafovih igrah, pa je bila v ospredju predvsem zabava. Ekipno druženje je bilo namreč tisto, ki je v Černelavce pritegnilo ljudi vseh starosti. Nekateri so mokre igre spremljali z varne razdalje, ostali so se v njih aktivno preizkusili. Med katerimi udeleženci so bila naša dekleta, ni bilo niti najmanjšega dvoma.

Moker zaključek 3. ŠKAFa za uspešnejšo sezono 2018/19

Prvi letošnji teambuilding je bil tako vse prej kot dolgočasen. Dekleta so sončno soboto preživela v najboljši družbi, okrepila stara prijateljstva in mimogrede stkala tudi nekaj novih poznanstev. In kaj sledi sedaj? Nova odbojkarska sezona 2018/19 in težko pričakovani prvi prihajajoči izzivi 2. slovenske odbojkarske lige seveda!

↑ Nazaj na začetno stran.

 

Zaključek do sedaj najuspešnejše sezone v zgodovini kluba

Odbojkarska sezona 2017/18 je zaključena. Murskosoboške odbojkarice so s trdim delom, vloženim trudom in s skupnimi močmi v letošnji sezoni presegle same sebe, svoje lanske uspehe ter murskosoboško žensko odbojko povzdignile stopničko više. Na sproščenem zaključku so se pred poletnim premorom vse ekipe zbrale še zadnjič letos ter se skupaj spomnile uspehov vseh selekcij, ki so pripomogli k najuspešnejši sezoni v zgodovini Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota.

Soboško morje in poletne športne aktivnosti na klubskem zaključku

Letošnjo odbojkarsko sezono smo v klubu začeli zagnano in veselo že konec lanskega avgusta. Da se je vložena energija še kako obrestovala, pričajo letošnji izstopajoči uspehi murskosoboških odbojkaric, ki so tekom leta zavzeto trenirale ter podirale rekorde v klubskih dosežkih. Dekleta smo tekom celotne sezone budno spremljali, za njih ponosno navijali ter jih podpirali na vsakem najmanjšem koraku. Z njimi smo zmage iskreno slavili, poraze skupaj uspešno prenesli ~ včasih smo se veselili, drugič smo se iz nečesa nekaj naučili. Skupaj smo prišli do težko pričakovanega zaključka, ko lahko povemo, da je za nami odbojkarska sezona, ki se je bomo še dolgo ponosno spominjali.

Mlajše in starejše ~ združene murskosoboške odbojkarice

Še enkrat se spomnimo letošnjih uspehov vseh selekcij murskosoboških odbojkaric. Najmlajše murskosoboške odbojkarice, ki klub zastopajo v selekciji mini odbojke, so izmed 53-ih ekip letos zasedle odlično 6. mesto v državi, kar je obenem tudi drugi največji uspeh, ki ga je selekcija mini odbojke dosegla v zgodovini obstoja kluba. Ekipa male odbojke je ponovila uspeh iz lanske sezone ter se uvrstila med 30 najboljših ekip v konkurenci 72-ih ekip. Druga ekipa starejših deklic, ki je klub zastopala v B ligi, je prvenstvo končala na 5. mestu v svoji skupini. Posebne čestitke si letos prav gotovo zasluži prva ekipa starejših deklic, ki si je v državnem odbojkarskem prvenstvu 2017/18 priborila bronasto medaljo ter v konkurenci 74-ih ekip zasluženo osvojila 3. mesto v državi. Kadetska ekipa je prvenstvo končala na odličnem 12. mestu v konkurenci 63-ih ekip. V klubu pa smo letos dobili tudi prvakinje 3. državne odbojkarske lige vzhod, saj je članska ekipa z le dvema porazoma v letošnji sezoni slavila prvo mesto na lestvici ter posledično napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo, v kateri bo zaigrala prihodnjo sezono.

Odbojka prvič, odbojka drugič, odbojka za vedno

Velika zahvala je namenjena vsem našim zvestim podpornikom in podpornicam, murskosoboškim odbojkarskim navijačem in navijačicam. Vsem, ki ste nas v letošnji sezoni bodrili, za nas navijali ter ostali z nami tudi takrat, ko nam na igrišču ni in ni steklo. Vaša podpora je pripomogla k marsikateremu uspehu, zaradi vaših spodbudnih besed pa smo verjeli vase vedno znova in znova. Čeprav na odbojkarskem igrišču z nami ne stojite, ste pomemben del ekipe. Upamo, da bomo z vami odbojkarske uspehe delili tudi v prihodnje ter skupaj premagovali vse ovire na poti do novih ciljev ~ ker, saj veste, le v slogi je moč.

Povezanost zvestih murskosoboških navijačic se kaže navzven

Poleg priborjenih točk, priigranih zmag in solz sreče, pa so dragocene izkušnje, klubska poznanstva in iskrena prijateljstva tisti dosežki, ki štejejo največ. Medalje bodo namreč s časom izgubile svoj sijaj, zmagoslavja bodo z novimi prihajajočimi izzivi pozabljena. Prava ekipa in ljudje, ki slednjo sestavljajo, pa bodo ostali še dolgo po tem, ko se bo odbojkarska igra končala.

Prijateljske vezi, ki jih odbojka obrodi

Naslednja sezona bo vsekakor polna novosti in odbojkarskih zanimivosti. Z veseljem bomo izzive prihajajoče sezone ponovno delili z vami že konec poletja, ko bodo dekleta tudi uradno začela s pripravami nanjo. Do takrat pa se od odbojkarskega parketa poslavljamo. Dvorano smo za naslednja dva meseca zamenjali za mivko, na kateri se bodo odbojkarski podvigi in užitki nadaljevali tudi čez poletje.

Praznik pomurske odbojke letos potekal v Ljutomeru

Dan pomurske odbojke 2018, ki je tokrat potekal v odlični organizaciji Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer, je za nami. Na prazniku pomurske odbojke so se letos ob sproščenem vzdušju družili vsi bivši in aktivni pomurski odbojkarji in odbojkarice vseh starosti, veliko pa je bilo tudi ljubiteljev in ljubiteljic odbojke, ki so soboto preživeli ob spremljanju napetih odbojkarskih dvobojev.

Murskosoboške odbojkarice so se Dneva pomurske odbojke tudi letos z veseljem udeležile ter murskosoboški klub zastopale v vseh starostnih selekcijah. Dekleta so se pred poletnim premorom in odhodom na peščena igrišča na odbojkarskem parketu izkazala še zadnjič v tej sezoni ter se na številnih prijateljskih dvobojih uspešno pomerila s soigralkami iz ostalih pomurskih odbojkarskih klubov.

Vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric zbrane na enem mestu

Najmlajše murskosoboške odbojkarice so s suvereno igro premagale ekipe OK Lendava, OK Panvita Pomgrad in ŽOK Puconci ter kot neporaženke zanesljivo slavile 1. mesto. Kadetska ekipa si je 1. mesto priborila z zmagama nad ekipo ŽOK Ljutomer in povabljene ekipe iz Ptuja. Za konec je z odlično in sproščeno igro 1. mesto slavila še članska ekipa, ki je ponovila nekaj uspešnih odbojkarskih akcij letošnje sezone ter v članski konkurenci premagala ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Puconci. Ekipi male odbojke in starejših deklic sta končno zasedli 3. in 2. mesto.

Za zaključek pa so na odbojkarsko igrišče ponovno stopili tudi veterani in veteranke pomurske odbojke – bivši uspešni odbojkarji in odbojkarice iz Prekmurja in Prlekije. V prekmurski odbojkarski zasedbi smo na parketu tako med drugim lahko spremljali tudi Bernardo Sukič Škrilec, dolgoletno trenerko ŽOK Sobota ekipe male odbojke in zvesto podpornico murskosoboške ženske odbojke. Bernarda je v svoji odbojkarski karieri točke uspešno nabirala za različne klube – za Puconce, Pomurje, Krim in Ljutomer – tokrat pa je z bivšimi soigralkami priznala premoč ekipi iz Prlekije. Tako so na tekmi veterank slavile veteranke iz Prlekije (2:0), na tekmi veteranov pa ekipa iz Prekmurja (2:1).

KONČNE UVRSTITVE:

 • MINI ODBOJKA:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Puconci, 3. OK Panvita Pomgrad (MS)
 • MALA ODBOJKA:
  1. OK Panvita Pomgrad (MS), 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Sobota
 • STAREJŠE DEKLICE, STAREJŠI DEČKI:
  1. OK Lendava, 2. ŽOK Sobota, 3. ŽOK Ljutomer
 • KADETINJE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Ptuj
 • ČLANICE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Puconci

Od najmlajših do najstarejših ~ Lana Pitz Durič (najmlajša ŽOK Sobota kapetanka) in Ana Babič (najstarejša ŽOK Sobota kapetanka)

Poleg odlično izkoriščene sobote pa je bilo v ospredju predvsem druženje ob spremljavi odbojkarske žoge. Na enem mestu so se zbrale vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric ter vsi ostali ljubitelji in ljubiteljice pomurske odbojke, ki so vsak po svoje prispevali svoj delež k še eni uspešni izvedbi tega odbojkarskega praznika. Dan pomurske odbojke tako vsako leto znova dokazuje, da odbojka res povezuje – tako pomurske odbojkarje in odbojkarice vseh starosti, kot tudi tiste, ki so športniki le po duši.

 Nazaj na začetno stran. 

Bron za mlada murskosoboška dekleta

Zgodovina se ponavlja! Mlade murskosoboške odbojkarice so fenomenalnemu uspehu izpred dveh let, ko so deklice osvojile bronasto medaljo takrat še v selekciji male odbojke, dodale še en zgodovinski uspeh! Prva ekipa starejših deklic je letošnjo odbojkarsko sezono končala na izjemnem 3. mestu v slovenskem državnem prvenstvu 2017/18, saj so si dekleta na zaključnem finalnem turnirju v Braslovčah ponovno nadela bron okoli vratu.

Priborjena bronasta medalja za mlada ŽOK Sobota dekleta

Turnir so dekleta začela odlično, bila v igri agresivna ves čas in NKBM Branik vodila do končnice 1. niza. V sami končnici je murskosoboškim odbojkaricam zmanjkalo nekaj zbranosti in športne sreče, saj so žoge za las končale izven igrišča. Ekipa je storila napako preveč in Mariborčanke so se veselile prvega niza z rezultatom 25:23. Pri drugem nizu, ki je sledil, so bile na začetku vidne posledice izgubljenega 1. niza in trener murskosoboških odbojkaric, Davorin Čeleš, je pri 8:2 porabil že obe minuti odmora. Nekaj časa je izgledalo, kot da trener edini verjame v preobrat tekme. Po drugem odmoru so mu sledile tudi nekatere igralke, kasneje pa so se priključile vse. Ob nenehnem lovljenju rezultata je tudi trenerka Mariborčank porabila obe minuti odmora in opravila vseh 6 menjav. Sledila je napeta končnica, kjer so imele igralke ŽOK Sobota 5 zaključnih žog, a jih žal niso uspele izkoristiti. Niz se je končal z rezultatom 33:31 za Mariborčanke.

Pozdrav neutrudnim in zvestim murskosoboškim navijačem

Sledilo je veliko razočaranje, a pred ekipo je bila še ena tekma – tekma z ekipo Vital Ljubljana za 3. mesto v slovenskem odbojkarskem prvenstvu. Prvi niz so dekleta osvojila suvereno z rezultatom 25:13, drugega pa po raznih čustvenih izbruhih izgubila s 25:16. Pred zadnjim nizom v sezoni je sledil bojni posvet, kjer je ekipa s trenerjem na čelu sklenila, da pusti na odbojkarskem igrišču vse. V odločilnem 3. nizu so bila murskosoboška dekleta neprestano v rahlem vodstvu, a so se jim Ljubljančanke ob koncu niza uspele zelo približati. Po minuti odmora, ki je sledil, se je pri rezultatu 14:13 tudi ŽOK Sobota odbojkaricam v končnici nasmehnila sreča in dekleta so z rezultatom 15:13 več kot zasluženo slavila osvojeno 3. mesto v državi.

Iskreno veselje in slavje deklet ob osvojeni bronasti medalji

Naša Gaja Kuhar je bila na turnirju izbrana za najboljšega libera, sam turnir pa je upravičil svoje ime, saj so bile tekme napete do zadnjega sodniškega žvižga. ŽOK Sobota je bila ob zaključku sezone obenem edina ekipa, ki je v sezoni 2017/18 premagala državne prvakinje v selekciji starejših deklic, ekipo NKBM Branik I.

Za ŽOK Soboto so igrale: Eva Klement, Gaja Kuhar, Ajda Kuhar, Anja Kolmanič, Ana Kolmanič, Kaja Marton, Pia Krajcar, Gaia Matis, Laura Meško in Aneja Kralj.

KONČNE RAZVRSTITVE deklet v selekciji starejših deklic v odbojkarskem prvenstvu 2017/18:

 1. mesto: NKBM Branik
 2. mesto: Braslovče
 3. mesto: ŽOK Sobota
 4. mesto: Vital Ljubljana

Več kot zadovoljen je bil s koncem sezone tudi trener ekipe starejših deklic, pod vodstvom katerega trenirata tudi kadetska in članska ekipa, Davorin Čeleš. “Tako smo 2. mestu iz šolske odbojke na mivki in nazivu državnih šolskih prvakinj – OŠ I M. Sobota – dodali še 3. mesto v državi v klubski konkurenci starejših deklic. Glede na to, da smo postali tudi prvaki 3. DOL vzhod za ženske in se uvrstili v 2. DOL za sezono 2018/19, se moramo vsi skupaj strinjati, da smo zaključili do sedaj najuspešnejšo sezono v zgodovini kluba ŽOK Sobota. Trenerji, vodstvo kluba in igralke, samo tako naprej,” dodaja Čeleš.

 Nazaj na začetno stran.