Murskosoboške odbojkarice pogumno v novo sezono 2018/19

Nova odbojkarska sezona je tudi uradno odprta! Dekleta so s pripravi nanjo začela že konec poletja, letošnje ekipe so se do sedaj že dokončno oblikovale, odigrane pa so bile tudi že prve prijateljske in prvenstvene tekme. In kakšni so občutki po poletni vrnitvi na odbojkarski parket?

Murskosoboška odbojkarska članska ekipa je v novo sezono vstopila v enaki postavi, kot je lansko končala. Ekipa je tako tudi v sezoni 2018/19 sestavljena iz nekaterih starejših deklet, ki so klubu zveste že od svojih odbojkarskih začetkov, ter nekaterih mlajših perspektivnih odbojkaric, ki klub poleg članske kategorije zastopajo še v selekciji starejših deklic in kadetinj. Kot pravi trener članske ekipe, Davorin Čeleš, v klubu kohezija med mlajšimi in starejšimi uspeva vedno znova – mlajša dekleta v ekipo vnesejo posebno energijo, poleg tega pa se imajo ob starejših soigralkah priložnost tudi kaliti in svoje odbojkarsko znanje kvalitetno dopolnjevati. “Glede igralskega kadra smo imeli željo, da se o nadaljnjem odbojkarskem udejstvovanju pogovorimo z domačimi igralkami. Želja in načrt sta bila, da domače igralke prevzamejo ključna igralna mesta – predvsem v prvi postavi. Ker so v klubu ostale vse ključne igralke, o okrepitvah nismo niti razmišljali,” dodaja Čeleš.

Za dekleti članske ekipe pa je tudi že letošnji prvi izziv, ki ga je ekipa prejšnjo sredo odigrala v Črni na Koroškem. S tamkajšnjo domačo postavo so murskosoboške odbojkarice v 2. krogu Pokala Slovenije slavile z rezultatom 3:0 v nizih ter se tako uvrstile v naslednji krog prvenstvenega tekmovanja. Po prvem letošnjem preizkusu v ekipi vlada vsesplošna dobra volja in optimizem, saj je po pretekli uspešni sezoni naslednjo sezono najslajše začeti tako, kot je bila zaključena prejšnja – z zmago. »Za nami je prvi letošnji izziv. Na to sezono se že nekaj časa dobro pripravljamo, zato smo komaj čakale, da prvič v sezoni stopimo na parket. Pokazale smo dobro igro, ampak se zavedamo, da zmoremo še veliko več. Kljub temu smo zelo vesele prve zmage v tej sezoni« je bila po tekmi z ekipo Črne z ekipnim delom zadovoljna kapetanka članske ekipe, Ana Babič.

ŽOK Sobota članska ekipa po prvi zmagi v odbojkarski sezoni 2018/19

V 3. krogu Pokala Slovenije, ki dekleta čaka že to sredo, 3. oktobra, ekipa ponovno odhaja na gostovanje. Tokrat bodo dekleta gostovala v Prevaljah, kjer jim bo na odbojkarskem igrišču nasproti stala ekipa letošnje na novo oblikovane 1B. slovenske odbojkarske lige. Ekipna vnema je velika, želja prav tako, murskosoboške odbojkarice pa se zavedajo, da s pogumnim in sproščenim nastopom na igrišču nimajo nič za izgubiti. Dekleta konec oktobra obenem čaka še začetek težko pričakovane in dolgo želene druge slovenske odbojkarske lige, v kateri bo članska ekipa v sezoni 2018/19 po treh letih ponovno zaigrala.

Z delom v novi odbojkarski sezoni pa so začele tudi vse mlajše selekcije murskosoboškega kluba. Najmlajšim odbojkaricam se je kot tudi vsako leto do sedaj pridružilo nekaj novih deklic, ki so se za odbojko navdušile na prvih treningih ter se odločile, da bodo sledile odbojkarskim stopinjam starejših soigralk. Na prve tekme letošnjega prvenstva se vneto pripravlja tudi ekipa male odbojke, ki s prvimi turnirji začenja novembra. Prihajajoči vikend s kvalifikacijskim delom prvenstva začenjata obe ekipi starejših deklic, murskosoboška kadetska ekipa pa ima za sabo že prvi odigran turnir kvalifikacij in je na dobri poti k ponovni uvrstitvi v A ligo slovenskega prvenstva.

Sezona, ki je pred nami, bo pestra in nedvomno zanimiva! Ekipe si želijo lanske uspehe preseči, se v novih, starejših kategorijah izkazati ter pogumno kreniti novim podvigom naproti. Veselite se novih uspehov z nami ter bodite del murskosoboške odbojkarske sezone 2018/19 tudi letos!

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja