Mešano

Najboljša ženska športna ekipa leta 2018

Ženski odbojkarski klub Murska Sobota je že drugo leto zapored prejemnik nagrade za najboljšo žensko ekipo med kolektivnimi športi v letu 2018, ki jo vsako leto podeljuje Mestna Občina Murska Sobota. Nagrado za uspešno delo na področju športa je izpod rok župana Mestne Občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, prevzela predsednica kluba Eva Rožman.

Predsednica kluba Eva Rožman ob prevzemu nagrade

Klub letos nastopa v državnem odbojkarskem prvenstvu s člansko ekipo in s šestimi ekipami v mlajših selekcijah. Prve odbojkarske korake (mini in mala odbojka) letos spoznava nekaj več kot 32 deklic. Prvi ekipi starejših deklic in kadetinjam se je tudi v sezoni 2018/19, kot že nekaj let do sedaj, uspelo uvrstiti v A ligo prvenstva, kar je najvišji nivo tekmovanja v tej starostni kategoriji. Obe klubski selekciji sta zadnjih 10 let stalni udeleženki med najboljšimi ekipami, kar je dokaz, da se z mladimi v klubu predano in učinkovito dela. V odbojkarski sezoni 2017/18 so tako kadetinje zasedle odlično 12. mesto v državi, starejše deklice pa so se veselile zgodovinskega klubskega uspeha, saj so si s požrtvovalno igro priigrale bronasto medaljo. Za zaključek lanske odbojkarske sezone, ki je bila najuspešnejša v zgodovini obstoja kluba, pa so murskosoboške odbojkarice članske ekipe osvojile naziv prvakinj 3. državne odbojkarske lige in napredovale v 2. državno odbojkarsko ligo. Nagrada za izstopajoče športne dosežke v Mestni Občini Murska Sobota je tako prav zagotovo v pravih rokah.

Prejemniki nagrad za najboljše ženske športne ekipe med kolektivnimi športi (1. mesto – Ženski odbojkarski klub Sobota; 2. mesto – Ženski košarkarski klub Pomurje in 3. mesto – Kegljaški klub Radenska, ženska ekipa)

Poleg odličnih rezultatov mlajših selekcij, nove uspehe v letošnji sezoni niza tudi članska murskosoboška ekipa. Po jesenskem delu se tako dekleta nahajajo pod vrhom lestvice. Cilje, ki si jih je po uspešni lanski sezoni zastavil trener Davorin Čeleš, so dekleta že presegla. Murskosoboška ženska odbojka se je z vrnitvijo v 2. ligo povzdignila na višjo raven. Trdo delo in trud sta se tekom let končno obrestovala, saj se je izoblikovala ekipa, ki lahko konkurenčno zaigra najmanj v 2. slovenski odbojkarski ligi. Kohezija med mlajšimi in starejšimi igralkami se je izkazala za nadvse uspešno, saj dekleta z vedno daljšim zmagovalnim nizom in atraktivno odbojko v dvorano OŠ II Murska Sobota privabljajo vedno več športnih navdušencev.

Zadovoljna ekipa s predsednico kluba Evo Rožman in županom MOMS dr. Aleksandrom Jevškom

REZULTATI KLUBA V ODBOJKARSKI SEZONI 2017/18:

 • MINI ODBOJKA – osvojeno 6. mesto v državi izmed 53-ih sodelujočih ekip
 • MALA ODBOJKA – uvrstitev med prvih 30 ekip v državi izmed 72-ih sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE ekipa A – osvojeno 3. mesto v državi izmed 74-ih sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE ekipa B – osvojeno 5. mesto v svoji skupini B lige
 • KADETSKA EKIPA – osvojeno 12. mesto v državi izmed 63-ih sodelujočih ekip
 • ČLANSKA EKIPA – osvojeno 1. mesto v 3. državni odbojkarski ligi vzhod in napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo

Nova sezona pa prinaša nove priložnosti za nove uspehe, ker – kot pravijo – nobeden uspeh ni končen in najvišji, vedno obstajajo nove ravni uspeha, za katere je vredno trdo delati.

↑ Nazaj na začetno stran.

Murskosoboške odbojkarice pogumno v novo sezono 2018/19

Nova odbojkarska sezona je tudi uradno odprta! Dekleta so s pripravi nanjo začela že konec poletja, letošnje ekipe so se do sedaj že dokončno oblikovale, odigrane pa so bile tudi že prve prijateljske in prvenstvene tekme. In kakšni so občutki po poletni vrnitvi na odbojkarski parket?

Murskosoboška odbojkarska članska ekipa je v novo sezono vstopila v enaki postavi, kot je lansko končala. Ekipa je tako tudi v sezoni 2018/19 sestavljena iz nekaterih starejših deklet, ki so klubu zveste že od svojih odbojkarskih začetkov, ter nekaterih mlajših perspektivnih odbojkaric, ki klub poleg članske kategorije zastopajo še v selekciji starejših deklic in kadetinj. Kot pravi trener članske ekipe, Davorin Čeleš, v klubu kohezija med mlajšimi in starejšimi uspeva vedno znova – mlajša dekleta v ekipo vnesejo posebno energijo, poleg tega pa se imajo ob starejših soigralkah priložnost tudi kaliti in svoje odbojkarsko znanje kvalitetno dopolnjevati. “Glede igralskega kadra smo imeli željo, da se o nadaljnjem odbojkarskem udejstvovanju pogovorimo z domačimi igralkami. Želja in načrt sta bila, da domače igralke prevzamejo ključna igralna mesta – predvsem v prvi postavi. Ker so v klubu ostale vse ključne igralke, o okrepitvah nismo niti razmišljali,” dodaja Čeleš.

Za dekleti članske ekipe pa je tudi že letošnji prvi izziv, ki ga je ekipa prejšnjo sredo odigrala v Črni na Koroškem. S tamkajšnjo domačo postavo so murskosoboške odbojkarice v 2. krogu Pokala Slovenije slavile z rezultatom 3:0 v nizih ter se tako uvrstile v naslednji krog prvenstvenega tekmovanja. Po prvem letošnjem preizkusu v ekipi vlada vsesplošna dobra volja in optimizem, saj je po pretekli uspešni sezoni naslednjo sezono najslajše začeti tako, kot je bila zaključena prejšnja – z zmago. »Za nami je prvi letošnji izziv. Na to sezono se že nekaj časa dobro pripravljamo, zato smo komaj čakale, da prvič v sezoni stopimo na parket. Pokazale smo dobro igro, ampak se zavedamo, da zmoremo še veliko več. Kljub temu smo zelo vesele prve zmage v tej sezoni« je bila po tekmi z ekipo Črne z ekipnim delom zadovoljna kapetanka članske ekipe, Ana Babič.

ŽOK Sobota članska ekipa po prvi zmagi v odbojkarski sezoni 2018/19

V 3. krogu Pokala Slovenije, ki dekleta čaka že to sredo, 3. oktobra, ekipa ponovno odhaja na gostovanje. Tokrat bodo dekleta gostovala v Prevaljah, kjer jim bo na odbojkarskem igrišču nasproti stala ekipa letošnje na novo oblikovane 1B. slovenske odbojkarske lige. Ekipna vnema je velika, želja prav tako, murskosoboške odbojkarice pa se zavedajo, da s pogumnim in sproščenim nastopom na igrišču nimajo nič za izgubiti. Dekleta konec oktobra obenem čaka še začetek težko pričakovane in dolgo želene druge slovenske odbojkarske lige, v kateri bo članska ekipa v sezoni 2018/19 po treh letih ponovno zaigrala.

Z delom v novi odbojkarski sezoni pa so začele tudi vse mlajše selekcije murskosoboškega kluba. Najmlajšim odbojkaricam se je kot tudi vsako leto do sedaj pridružilo nekaj novih deklic, ki so se za odbojko navdušile na prvih treningih ter se odločile, da bodo sledile odbojkarskim stopinjam starejših soigralk. Na prve tekme letošnjega prvenstva se vneto pripravlja tudi ekipa male odbojke, ki s prvimi turnirji začenja novembra. Prihajajoči vikend s kvalifikacijskim delom prvenstva začenjata obe ekipi starejših deklic, murskosoboška kadetska ekipa pa ima za sabo že prvi odigran turnir kvalifikacij in je na dobri poti k ponovni uvrstitvi v A ligo slovenskega prvenstva.

Sezona, ki je pred nami, bo pestra in nedvomno zanimiva! Ekipe si želijo lanske uspehe preseči, se v novih, starejših kategorijah izkazati ter pogumno kreniti novim podvigom naproti. Veselite se novih uspehov z nami ter bodite del murskosoboške odbojkarske sezone 2018/19 tudi letos!

↑ Nazaj na začetno stran.

Zaključek do sedaj najuspešnejše sezone v zgodovini kluba

Odbojkarska sezona 2017/18 je zaključena. Murskosoboške odbojkarice so s trdim delom, vloženim trudom in s skupnimi močmi v letošnji sezoni presegle same sebe, svoje lanske uspehe ter murskosoboško žensko odbojko povzdignile stopničko više. Na sproščenem zaključku so se pred poletnim premorom vse ekipe zbrale še zadnjič letos ter se skupaj spomnile uspehov vseh selekcij, ki so pripomogli k najuspešnejši sezoni v zgodovini Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota.

Soboško morje in poletne športne aktivnosti na klubskem zaključku

Letošnjo odbojkarsko sezono smo v klubu začeli zagnano in veselo že konec lanskega avgusta. Da se je vložena energija še kako obrestovala, pričajo letošnji izstopajoči uspehi murskosoboških odbojkaric, ki so tekom leta zavzeto trenirale ter podirale rekorde v klubskih dosežkih. Dekleta smo tekom celotne sezone budno spremljali, za njih ponosno navijali ter jih podpirali na vsakem najmanjšem koraku. Z njimi smo zmage iskreno slavili, poraze skupaj uspešno prenesli ~ včasih smo se veselili, drugič smo se iz nečesa nekaj naučili. Skupaj smo prišli do težko pričakovanega zaključka, ko lahko povemo, da je za nami odbojkarska sezona, ki se je bomo še dolgo ponosno spominjali.

Mlajše in starejše ~ združene murskosoboške odbojkarice

Še enkrat se spomnimo letošnjih uspehov vseh selekcij murskosoboških odbojkaric. Najmlajše murskosoboške odbojkarice, ki klub zastopajo v selekciji mini odbojke, so izmed 53-ih ekip letos zasedle odlično 6. mesto v državi, kar je obenem tudi drugi največji uspeh, ki ga je selekcija mini odbojke dosegla v zgodovini obstoja kluba. Ekipa male odbojke je ponovila uspeh iz lanske sezone ter se uvrstila med 30 najboljših ekip v konkurenci 72-ih ekip. Druga ekipa starejših deklic, ki je klub zastopala v B ligi, je prvenstvo končala na 5. mestu v svoji skupini. Posebne čestitke si letos prav gotovo zasluži prva ekipa starejših deklic, ki si je v državnem odbojkarskem prvenstvu 2017/18 priborila bronasto medaljo ter v konkurenci 74-ih ekip zasluženo osvojila 3. mesto v državi. Kadetska ekipa je prvenstvo končala na odličnem 12. mestu v konkurenci 63-ih ekip. V klubu pa smo letos dobili tudi prvakinje 3. državne odbojkarske lige vzhod, saj je članska ekipa z le dvema porazoma v letošnji sezoni slavila prvo mesto na lestvici ter posledično napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo, v kateri bo zaigrala prihodnjo sezono.

Odbojka prvič, odbojka drugič, odbojka za vedno

Velika zahvala je namenjena vsem našim zvestim podpornikom in podpornicam, murskosoboškim odbojkarskim navijačem in navijačicam. Vsem, ki ste nas v letošnji sezoni bodrili, za nas navijali ter ostali z nami tudi takrat, ko nam na igrišču ni in ni steklo. Vaša podpora je pripomogla k marsikateremu uspehu, zaradi vaših spodbudnih besed pa smo verjeli vase vedno znova in znova. Čeprav na odbojkarskem igrišču z nami ne stojite, ste pomemben del ekipe. Upamo, da bomo z vami odbojkarske uspehe delili tudi v prihodnje ter skupaj premagovali vse ovire na poti do novih ciljev ~ ker, saj veste, le v slogi je moč.

Povezanost zvestih murskosoboških navijačic se kaže navzven

Poleg priborjenih točk, priigranih zmag in solz sreče, pa so dragocene izkušnje, klubska poznanstva in iskrena prijateljstva tisti dosežki, ki štejejo največ. Medalje bodo namreč s časom izgubile svoj sijaj, zmagoslavja bodo z novimi prihajajočimi izzivi pozabljena. Prava ekipa in ljudje, ki slednjo sestavljajo, pa bodo ostali še dolgo po tem, ko se bo odbojkarska igra končala.

Prijateljske vezi, ki jih odbojka obrodi

Naslednja sezona bo vsekakor polna novosti in odbojkarskih zanimivosti. Z veseljem bomo izzive prihajajoče sezone ponovno delili z vami že konec poletja, ko bodo dekleta tudi uradno začela s pripravami nanjo. Do takrat pa se od odbojkarskega parketa poslavljamo. Dvorano smo za naslednja dva meseca zamenjali za mivko, na kateri se bodo odbojkarski podvigi in užitki nadaljevali tudi čez poletje.

Praznik pomurske odbojke letos potekal v Ljutomeru

Dan pomurske odbojke 2018, ki je tokrat potekal v odlični organizaciji Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer, je za nami. Na prazniku pomurske odbojke so se letos ob sproščenem vzdušju družili vsi bivši in aktivni pomurski odbojkarji in odbojkarice vseh starosti, veliko pa je bilo tudi ljubiteljev in ljubiteljic odbojke, ki so soboto preživeli ob spremljanju napetih odbojkarskih dvobojev.

Murskosoboške odbojkarice so se Dneva pomurske odbojke tudi letos z veseljem udeležile ter murskosoboški klub zastopale v vseh starostnih selekcijah. Dekleta so se pred poletnim premorom in odhodom na peščena igrišča na odbojkarskem parketu izkazala še zadnjič v tej sezoni ter se na številnih prijateljskih dvobojih uspešno pomerila s soigralkami iz ostalih pomurskih odbojkarskih klubov.

Vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric zbrane na enem mestu

Najmlajše murskosoboške odbojkarice so s suvereno igro premagale ekipe OK Lendava, OK Panvita Pomgrad in ŽOK Puconci ter kot neporaženke zanesljivo slavile 1. mesto. Kadetska ekipa si je 1. mesto priborila z zmagama nad ekipo ŽOK Ljutomer in povabljene ekipe iz Ptuja. Za konec je z odlično in sproščeno igro 1. mesto slavila še članska ekipa, ki je ponovila nekaj uspešnih odbojkarskih akcij letošnje sezone ter v članski konkurenci premagala ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Puconci. Ekipi male odbojke in starejših deklic sta končno zasedli 3. in 2. mesto.

Za zaključek pa so na odbojkarsko igrišče ponovno stopili tudi veterani in veteranke pomurske odbojke – bivši uspešni odbojkarji in odbojkarice iz Prekmurja in Prlekije. V prekmurski odbojkarski zasedbi smo na parketu tako med drugim lahko spremljali tudi Bernardo Sukič Škrilec, dolgoletno trenerko ŽOK Sobota ekipe male odbojke in zvesto podpornico murskosoboške ženske odbojke. Bernarda je v svoji odbojkarski karieri točke uspešno nabirala za različne klube – za Puconce, Pomurje, Krim in Ljutomer – tokrat pa je z bivšimi soigralkami priznala premoč ekipi iz Prlekije. Tako so na tekmi veterank slavile veteranke iz Prlekije (2:0), na tekmi veteranov pa ekipa iz Prekmurja (2:1).

KONČNE UVRSTITVE:

 • MINI ODBOJKA:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Puconci, 3. OK Panvita Pomgrad (MS)
 • MALA ODBOJKA:
  1. OK Panvita Pomgrad (MS), 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Sobota
 • STAREJŠE DEKLICE, STAREJŠI DEČKI:
  1. OK Lendava, 2. ŽOK Sobota, 3. ŽOK Ljutomer
 • KADETINJE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Ptuj
 • ČLANICE:
  1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Puconci

Od najmlajših do najstarejših ~ Lana Pitz Durič (najmlajša ŽOK Sobota kapetanka) in Ana Babič (najstarejša ŽOK Sobota kapetanka)

Poleg odlično izkoriščene sobote pa je bilo v ospredju predvsem druženje ob spremljavi odbojkarske žoge. Na enem mestu so se zbrale vse generacije ŽOK Sobota odbojkaric ter vsi ostali ljubitelji in ljubiteljice pomurske odbojke, ki so vsak po svoje prispevali svoj delež k še eni uspešni izvedbi tega odbojkarskega praznika. Dan pomurske odbojke tako vsako leto znova dokazuje, da odbojka res povezuje – tako pomurske odbojkarje in odbojkarice vseh starosti, kot tudi tiste, ki so športniki le po duši.

 Nazaj na začetno stran. 

ŽOK Sobota najboljša ženska športna ekipa 2016/17

Ženski odbojkarski klub Murska Sobota je prejemnik plakete za najboljšo žensko športno ekipo med kolektivnimi športi v Mestni občini Murska Sobota za sezono 2016/17. ŽOK Sobota je prvič v zgodovini osvojila prvo mesto med ženskimi kolektivnimi športi ter tako dodala pomemben mejnik k razvoju ženske odbojke v Občini Murska Sobota. Nagrado je na podelitvi v petek, 2. 2. 2018, v Gledališču Park v Murski Soboti prevzela predsednica kluba in dolgoletna podpornica murskosoboške ženske odbojke Eva Rožman.

~ PETEK, 2. februar 2018, Gledališče Park Murska Sobota

Predsednica Ženskega odbojkarskega kluba, Eva Rožman (druga z leve), s prejeto plaketo in ostalimi nagrajenci

Odbojkarska sezona 2016/17 je bila za celoten klub ena izmed uspešnejših. Iz sezone v sezono so bili uspehi vseh klubskih selekcij večji in odmevnejši, a sezona 2016/17 je bila nekaj posebnega. V zadnjih dveh letih je trenerskemu kadru uspelo združiti izkušenejše igralke z mlajšimi perspektivnimi odbojkaricami ter tako počasi ustvariti enakovredno ekipo, v kateri se lahko kalijo mlajše ter obenem še vedno napredujejo starejša dekleta.

V odbojkarski sezoni 2016/17 se tako v klubskem vodstvu lahko pohvalimo z rezultati:

 • MINI ODBOJKA – 33. mesto v državi izmed 52 sodelujočih ekip
 • MALA ODBOJKA – 27. mesto v državi izmed 70 sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE I – uvrstitev v A ligo državnega prvenstva, 10. mesto v državi izmed 57 sodelujočih ekip
 • STAREJŠE DEKLICE II – igranje v B ligi, 3. mesto v svoji skupini
 • KADETSKA EKIPA – uvrstitev v A ligo državnega prvenstva, 13. mesto v državi izmed 53 sodelujočih ekip
 • ČLANSKA EKIPA – 2. mesto v 3. državni odbojkarski ligi vzhod

Ob tej priložnosti se iskreno  zahvaljujemo  vsem dosedanjim sponzorjem, donatorjem in ostalim podpornikom murskosoboške ženske odbojke. Z vašo pomočjo je naša pot uspešnejša ter zastavljeni cilji lažje dosegljivi. Ta uspeh je zato uspeh vseh nas! Prepričani smo, da bomo skupaj z vami žensko odbojko v Pomurju soustvarjali in razvijali tudi v prihodnje.

↑ Nazaj na začetno stran.