Po jesenskem delu sezone zanesljivo pod vrhom lestvice

Za murskosoboškimi odbojkaricami je prvi del odbojkarske sezone 2018/19. Članska ekipa se po uspešnem jesenskem delu z le dvema porazoma in sedmimi zaporednimi zmagami nahaja pod vrhom lestvice. Dekleta tako uspešno športno leto 2018 zaključujejo na 3. mestu 2. državne odbojkarske lige vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška članska ekipa je v jesenskem delu letošnje odbojkarske sezone že dosegla cilj, ki si ga je pred začetkom sezone zastavil glavni trener članske ekipe Davorin Čeleš. Dekleta so kljub poškodbam nekaterih igralk uspela nanizati sedem zaporednih zmag in tako v veliki meri zadovoljiti pričakovanja 2. državne odbojkarske lige, v kateri je murskosoboška ekipa po lanskem osvojenem nazivu prvakinj 3. DOL ponovno zaigrala po treh letih. V jesenskem delu sta bili tako od domače postave boljši le ekipa Braslovč, ki se trenutno nahaja na 1. mestu lestvice z osvojenimi 27 točkami, ter drugouvrščena ekipa Šempetra, ki ima 23 osvojenih točk. Murskosoboške odbojkarice pa z osvojenimi 22 točkami po prvem delu sezone zasedajo odlično 3 . mesto lestvice 2. DOL vzhod. Ob tem je največje klubsko zadovoljstvo dejstvo, da je članska ekipa sestavljena pretežno iz domačega igralskega kadra – starejših in mlajših deklet, ki s trudom in lastnim trdim delom skupaj tvorijo konkurenčno drugoligaško ekipo.

FOTO: Jure Banfi

Še posebej pomembna je bila za domače odbojkarice letošnja zadnja domača tekma. Odločala je namreč o visokem 2. mestu na lestvici 2. DOL. Domača postava si je z borbeno igro uspela priboriti eno pomembno točko, ekipi SIP Šempeter II pa sta po dobrih dveh urah tekme pripadli dve točki. Derbi je tako opravičil vsa pričakovanja in se končal z rezultatom 3:2 v prid gostij.

 FOTO: Jure Banfi

»Tekmo smo začeli nekoliko nervozno z veliko napakami, a smo vseeno poskušali igrati agresivno. V prvem nizu nam je uspelo pritiskati tako s servisom kot v napadu. V drugem smo slabo sprejemali in razlika je hitro narasla na težko ulovljivo prednost. Vse je kazalo na dolgo tekmo, zato smo opravili tudi nekaj taktičnih menjav. V tretjem nizu je bila zgodba obrnjena. Z dobrimi servisi, sestavljenim blokom in učinkovito obrambo smo lahko igrali raznoliko v napadu in niz tako z lahkoto osvojili. A žal tega nismo znali nadaljevati v četrtem in petem nizu. V začetku četrtega niza se je tekma zaostrila. Z nekaj taktičnimi napakami v napadu smo bili zaustavljeni z visokim blokom nasprotne ekipe, naš servis je popustil, grešili smo tudi na sprejemu. Po menjavah smo prišli ob koncu niza nazaj v igro in do možnosti preobrata rezultata, a smo popolnoma popustili v bloku in nasprotnicam ni bilo več težko napadati. Osvojile so tako četrti kot peti niz. A kaj bi bila odbojka brez napak? Rezultat 0:0,« je zadnjo letošnjo tekmo optimistično povzel trener Davorin Čeleš.

FOTO: Jure Banfi

Kljub zadnjemu porazu so dekleta pozitivno naravnana. Iz izkušenj vedo, da dolga odbojkarska sezona lahko prinese številne preobrate. Ekipa, ki si je svoje mesto v 2. ligi ponovno priborila po treh sezonah, bo poskušala poseči po še višjem uspehu. Leto 2018 pa tako zaključuje z dvema porazoma in z zmagovalnim nizom kar sedmih zaporednih zmag v prvem delu prvenstva, kar jo trenutno uvršča na odlično 3. mesto lestvice. In kaj prinaša novo leto, ki prihaja? Ali lahko dekleta naredijo še korak dlje in porazijo še neporažene, bo znano takoj na prvem domačem dvoboju v novem letu, ko se bodo domače odbojkarice pomerile s prvouvrščeno ekipo Braslovč.

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja