Najboljša ženska športna ekipa leta 2018

Ženski odbojkarski klub Murska Sobota je že drugo leto zapored prejemnik nagrade za najboljšo žensko ekipo med kolektivnimi športi v letu 2018, ki jo vsako leto podeljuje Mestna Občina Murska Sobota. Nagrado za uspešno delo na področju športa je izpod rok župana Mestne Občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, prevzela predsednica kluba Eva Rožman.

Predsednica kluba Eva Rožman ob prevzemu nagrade

Klub letos nastopa v državnem odbojkarskem prvenstvu s člansko ekipo in s šestimi ekipami v mlajših selekcijah. Prve odbojkarske korake (mini in mala odbojka) letos spoznava nekaj več kot 32 deklic. Prvi ekipi starejših deklic in kadetinjam se je tudi v sezoni 2018/19, kot že nekaj let do sedaj, uspelo uvrstiti v A ligo prvenstva, kar je najvišji nivo tekmovanja v tej starostni kategoriji. Obe klubski selekciji sta zadnjih 10 let stalni udeleženki med najboljšimi ekipami, kar je dokaz, da se z mladimi v klubu predano in učinkovito dela. V odbojkarski sezoni 2017/18 so tako kadetinje zasedle odlično 12. mesto v državi, starejše deklice pa so se veselile zgodovinskega klubskega uspeha, saj so si s požrtvovalno igro priigrale bronasto medaljo. Za zaključek lanske odbojkarske sezone, ki je bila najuspešnejša v zgodovini obstoja kluba, pa so murskosoboške odbojkarice članske ekipe osvojile naziv prvakinj 3. državne odbojkarske lige in napredovale v 2. državno odbojkarsko ligo. Nagrada za izstopajoče športne dosežke v Mestni Občini Murska Sobota je tako prav zagotovo v pravih rokah.

Prejemniki nagrad za najboljše ženske športne ekipe med kolektivnimi športi (1. mesto – Ženski odbojkarski klub Sobota; 2. mesto – Ženski košarkarski klub Pomurje in 3. mesto – Kegljaški klub Radenska, ženska ekipa)

Poleg odličnih rezultatov mlajših selekcij, nove uspehe v letošnji sezoni niza tudi članska murskosoboška ekipa. Po jesenskem delu se tako dekleta nahajajo pod vrhom lestvice. Cilje, ki si jih je po uspešni lanski sezoni zastavil trener Davorin Čeleš, so dekleta že presegla. Murskosoboška ženska odbojka se je z vrnitvijo v 2. ligo povzdignila na višjo raven. Trdo delo in trud sta se tekom let končno obrestovala, saj se je izoblikovala ekipa, ki lahko konkurenčno zaigra najmanj v 2. slovenski odbojkarski ligi. Kohezija med mlajšimi in starejšimi igralkami se je izkazala za nadvse uspešno, saj dekleta z vedno daljšim zmagovalnim nizom in atraktivno odbojko v dvorano OŠ II Murska Sobota privabljajo vedno več športnih navdušencev.

Zadovoljna ekipa s predsednico kluba Evo Rožman in županom MOMS dr. Aleksandrom Jevškom

REZULTATI KLUBA V ODBOJKARSKI SEZONI 2017/18:

  • MINI ODBOJKA – osvojeno 6. mesto v državi izmed 53-ih sodelujočih ekip
  • MALA ODBOJKA – uvrstitev med prvih 30 ekip v državi izmed 72-ih sodelujočih ekip
  • STAREJŠE DEKLICE ekipa A – osvojeno 3. mesto v državi izmed 74-ih sodelujočih ekip
  • STAREJŠE DEKLICE ekipa B – osvojeno 5. mesto v svoji skupini B lige
  • KADETSKA EKIPA – osvojeno 12. mesto v državi izmed 63-ih sodelujočih ekip
  • ČLANSKA EKIPA – osvojeno 1. mesto v 3. državni odbojkarski ligi vzhod in napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo

Nova sezona pa prinaša nove priložnosti za nove uspehe, ker – kot pravijo – nobeden uspeh ni končen in najvišji, vedno obstajajo nove ravni uspeha, za katere je vredno trdo delati.

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja