Za zaključek sezone odbojkarski dvoboj za drugo mesto na lestvici

Članska odbojkarska sezona 2018/19 se počasi približuje koncu. Murskosoboške odbojkarice so kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige prav gotovo presegle pričakovanja in zastavljene cilje, saj so si že zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi. Dekleta pred koncem sezone čaka še zaključno dejanje, ki bo eno izmed pomembnejših v letošnji sezoni. Ekipa se bo prihajajočo soboto v Šempetru s tamkajšnjo domačo postavo borila za 2. mesto lestvice 2. DOL vzhod.

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboška ženska odbojkarska ekipa v Pomurju morda ni deležna tolikšne pozornosti kot prvoligaška odbojkarska druščina, a dekleta z zanimivo odbojko in borbenimi predstavami na svoje tekme kljub temu privabljajo vedno več odbojkarskih entuziastov. Dekleta so namreč nase prvič opozorila že na začetku letošnje sezone, ko so po uvodnem neuspehu nanizala kar sedem zaporednih zmag v jesenskem delu sezone ter z drznostjo na igrišču vzbudila marsikatero zanimanje. Ekipa je kot novinka letošnjega drugoligaškega odbojkarskega prvenstva v prvem delu sezone klonila le proti ekipi Braslovč in ekipi Šempetra. S slednjimi je v končnici jesenskega dela pred domačimi gledalci odigrala tudi eno zanimivejših in daljših tekem, ki se je po težki borbi na koncu zaključila v prid gostij (3:2).

FOTO: Jure Banfi

V spomladanskem delu sezone so soboške odbojkarice ponovile uspehe jesenskega dela ter z izjemo prvouvrščene ekipe Braslovč slavile na vseh povratnih tekmah. Zadnji pomembnejši dvoboj je bil odigran na domačem parketu, ko so dekleta s polnim izkupičkom treh osvojenih točk ugnala ekipo Turbine, ki je bila do nedavnega še glavna zasledovalka domače odbojkarske postave. Murskosoboške odbojkarice so si tako zagotovile mesto med tremi najboljšimi ekipami v ligi, saj se s trenutnimi 42-imi točkami nahajajo na 3. mestu lestvice. Domača ekipa ima tako pred zadnjo tekmo sezone odlično izhodišče in odprte še vse možnosti, da se povzpne še mesto više. Dekleta se v Šempeter kot tretjeuvrščene namreč podajajo v boj za drugo mesto na lestvici, ko jih bo na igrišču pričakala ekipa SIP Šempeter II, ki ima pred soboškimi odbojkaricami le točko prednosti.

FOTO: Jure Banfi

»Pred zaključkom članske sezone nas v gosteh to soboto čaka še zadnji letošnji dvoboj, ki bo vsekakor zanimiv. Ekipa Šempetra je premagljiva, prikazati pa bo potrebno predvsem veliko odločnosti in vztrajnosti ter upoštevati dogovore na igrišču. Pod vrhom letošnje lestvice 2. DOL smo zagotovo, vprašanje je le, ali se lahko povzpnemo še mesto više, ali pa bomo sezono zaključili kot tretjeuvrščena ekipa. Uspeh je v vsakem primeru za nas, kot novince letošnje 2. lige, velik,« je pred sklepnim dejanjem letošnje članske odbojkarske sezone dejal trener Davorin Čeleš.

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja