Bronasti zaključek članske odbojkarske sezone 2018/19

Odbojkarska sezona 2018/19 je za člansko murskosoboško ekipo zaključena! Dekleta po koncu letošnje uspešne sezone zasedajo končno 3. mesto na lestvici 2. državne odbojkarske lige vzhod in tako z le štirimi porazi v celotnem prvenstvu na poletni premor odhajajo kot bronasta dekleta!

FOTO: Jure Banfi

Murskosoboške odbojkarice so z letošnjo sezono zaključile. Ekipa je po 18-ih krogih klonila le 4-krat, v jesenskem in spomladanskem delu posebej nanizala 7 zaporednih zmag ter tako odbojkarsko sezono 2018/19 zaključila na odličnem 3. mestu lestvice. Dekleta so letošnje zadane cilje več kot le upravičila, saj so se zanesljivo uvrstila med prvih 5 ekip, kot je na začetku sezone načrtoval glavni trener in strateg Davorin Čeleš. Po uspešnem prvem delu sezone so se cilji premaknili še malo više, saj je tako ekipa kot tudi športna javnost v Murski Soboti hitro spoznala, da so se dekleta sposobna boriti za mesta pod samim vrhom lestvice. Kot novinke letošnje 2. državne odbojkarske lige so soboške odbojkarice prav gotovo presenečale na vsakem svojem koraku, predvsem pa vzbudile zanimanje marsikaterega športnega navdušenca, ki si je ogledal žensko odbojko v Murski Soboti.

V drugem delu sezone je bila zgodba na povratnih dvobojih skoraj identična zgodbi prvega dela sezone, kar je na koncu obetalo tudi možnost osvojitve 2. mesta na lestvici. A so ekipo v drugem delu žal pestile težave z manjšimi poškodbami nekaterih igralk začetne postave, na polovici pa sta se zaradi večje poškodbe kolena in hrbta morali od sezone predčasno posloviti kapetanka in centralna blokerka Ana Babič in centralna blokerka Zala Bakan.

FOTO: Jure Banfi

»V sezono smo vstopili v nekoliko spremenjeni postavi, saj nas je zapustila sprejemalka, imeli pa smo tudi nekaj netipičnih poškodb, zaradi česar ob začetku sezone nismo mogli računati na dve igralki iz prve postave. Po izgubljeni tekmi 1. kroga smo se usedli in razjasnili nekaj stvari. Igra je stekla in na koncu sezone smo končali na zasluženem 3. mestu lestvice s štirimi porazi. Premagali sta nas le višje uvrščeni ekipi, pa še tu smo proti ekipi iz Šempetra imeli nekaj težav pri sestavi začetne postave. Veseli me, da razen na 4 oz. 5 tekmah nismo imeli težav s sprejemom, kjer smo pokazali veliko mero zanesljivosti. V sezoni je parket “okusilo” 17 različnih igralk, ključne vloge pa so poleg izkušenih, imele tudi 15-letnice, ki so v pretekli sezoni osvojile 3. mesto v kategoriji starejših deklic. Za še boljše rezultate v prihodnosti mora ekipa prikazati več discipline v sistemu blok-obramba ter povečati zanesljivost začetnega udarca,« je uspešno odbojkarsko sezono 2018/19 opisal trener članske ekipe Davorin Čeleš.

Klub je na letošnji dosežek članske ekipe izredno ponosen, saj se trud in trdo delo tekom večih let končno odražata v izstopajočih rezultatih. Poleg tega je kohezija starejših, izkušenejših in mlajših, perspektivnih igralk na odbojkarskem igrišču očitna. Prve v igro vnašajo določeno stopnjo zanesljivosti in discipline, druge pa s svojo mladostno energijo in talentom presenečajo marsikatero ekipo na drugi strani mreže. Rezultat obojega skupaj pa je konkurenčna članska ekipa, ki lahko v prihodnosti prav gotovo poseže po še višjih uspehih.

FOTO: Jure Banfi

Dekleta se zaenkrat od odbojkarskega parketa poslavljajo. Nanj se vračajo v začetku septembra, ko se bodo začele priprave na novo sezono, ki bo prinesla marsikaj zanimivega in še neznanega. Do takrat pa se naj blešči letošnji bronasti uspeh deklet!

Dekleta, ki so v sezoni 2018/19 nastopila za murskosoboško člansko ekipo:

  • Ana Babič (kapetanka in centralna blokerka)
  • Zala Bakan (centralna blokerka)
  • Kaja Marton (centralna blokerka)
  • Eva Klement (centralna blokerka)
  • Ajda Weingerl (centralna blokerka)
  • Tjaša Malok (organizatorka igre)
  • Ajda Kuhar (organizatorka igre)
  • Pia Puklavec (sprejemalka)
  • Karolina Pavlič (sprejemalka)
  • Ana Kolmanič (sprejemalka)
  • Anja Kolmanič (sprejemalka)
  • Katja Saje (korektorka)
  • Pia Krajcar (korektorka)
  • Saša Črnko (libero)
  • Sarah Demirtas (libero)
  • Gaja Kuhar (libero)
  • Nadja Pitz Durič (libero)

↑ Nazaj na začetno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja