Murskosoboška odbojkarica zaključila odbojkarsko kariero

Dolgoletna murskosoboška odbojkarica, Lana Lang, ki je svoje prve odbojkarske korake naredila ravno v Ženskem odbojkarskem klubu Murska Sobota, s koncem sezone 2017/18 končuje svojo odbojkarsko kariero. Lana bi se v prihodnosti rada popolnoma posvetila študiju v Ljubljani. Odbojka ji bo kljub temu za vedno ostala v srcu, saj se bo z veseljem spominjala ekipnih uspehov in zmagoslavnih trenutkov na igrišču, ki jih je tekom svojega igranja v murskosoboškem dresu doživela ogromno.

Odbojkarsko pot zaključuje, spomini in uspehi ostajajo

Lana Lang je na odbojkarski parket prvič stopila že kot osnovnošolka, ko je z murskosoboško ekipo male odbojke osvajala prve točke. Potencial in željo po igranju je v njej kmalu prepoznal Davorin Čeleš, ki jo je z načrtnim delom in primerno obremenitvijo na treningih počasi vzgajal v kakovostno odbojkarico. Lana je pod njegovim vodstvom s kadetsko ekipo osvajala vedno višje rezultate, pri čemer se lahko pohvali z igranjem odbojke v A ligi, ko je vsako leto znova zaigrala na najvišjem nivoju slovenskega državnega prvenstva v tej starostni selekciji. Tako se je iz občasnega hobija pri Lani razvila velika ljubezen do športa, ki bo kljub prenehanju igranja še vedno ostal njen najljubši.

Lana z ŽOK Sobota kadetsko ekipo v odbojkarski sezoni 2016/17

Lana je tekom svojega treniranja stopila tudi med članske vrste murskosoboškega kluba, kjer je bila že kot devetošolka sestavni del druge postave ŽOK Sobota članske ekipe. Na pobudo takratne trenerke članske ekipe, Urške Breznik, ter Davorina Čeleša, ki je takrat deloval še v vlogi trenerja kadetske ekipe, je svoje prve točke na članskem igrišču ekipi priigrala v odbojkarski sezoni 2015/16. Prihajajoča sezona je bila zanjo ključnega pomena, saj se je kot igralka razvila že do te mere, da ji je Čeleš na poziciji centralne blokerke zaupal tekom celotne tekme. Tako je lahko na igrišču kakovostno odigrala ob strani starejših soigralk in svojih vrstnic, s katerimi je razvila močne prijateljske vezi. Lana se tako poslavlja samo od odbojkarske žoge, saj pravi, da bo uspehe soigralk budno spremljala še naprej ter se vsake priborjene točke z njimi veselila tako, kot če bi še vedno stala z ekipo na odbojkarskem igrišču.

Lana v murskosoboškem članskem dresu na poziciji centralne blokerke

“Pretekla leta, ki sem jih preživela v ŽOK Sobota, so poleg znanja odbojke prinesla veliko pomembnejših stvari. Veliko izkušenj, novih spoznanstev in vseživljenjskih prijateljstev. Kljub odločitvi, da zaključim svojo odbojkarsko pot, me bo odbojka še naprej spremljala na vsakem koraku, prav tako pa spomini na ta čudovita skupaj preživeta leta. Velika zahvala gre vodstvu kluba in našemu trenerju Davorinu Čelešu, ki me je spremljal že od samih začetkov. Največ zaslug in zahval pa si lahko pripišejo moje soigralke, ki so mi polepšale še tako turobne dni. ŽOK Sobota ostaja v mojem srcu za zmeraj,” dodaja Lana, ki se bo po zaključku svoje odbojkarske poti v prihodnosti poskusila popolnoma posvetiti študiju.

Lani želimo veliko uspehov pri vseh stvareh, ki se jih bo v prihodnosti lotila. Izredno ponosni smo, da je bila del murskosoboškega kluba od samega začetka ter da je ostala z nami tudi do konca svojega delovanja v odbojki. Kljub temu, da se od nas poslavlja, bo za vedno ostala ena izmed nas – naša Lana!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja