Zaključek do sedaj najuspešnejše sezone v zgodovini kluba

Odbojkarska sezona 2017/18 je zaključena. Murskosoboške odbojkarice so s trdim delom, vloženim trudom in s skupnimi močmi v letošnji sezoni presegle same sebe, svoje lanske uspehe ter murskosoboško žensko odbojko povzdignile stopničko više. Na sproščenem zaključku so se pred poletnim premorom vse ekipe zbrale še zadnjič letos ter se skupaj spomnile uspehov vseh selekcij, ki so pripomogli k najuspešnejši sezoni v zgodovini Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota.

Soboško morje in poletne športne aktivnosti na klubskem zaključku

Letošnjo odbojkarsko sezono smo v klubu začeli zagnano in veselo že konec lanskega avgusta. Da se je vložena energija še kako obrestovala, pričajo letošnji izstopajoči uspehi murskosoboških odbojkaric, ki so tekom leta zavzeto trenirale ter podirale rekorde v klubskih dosežkih. Dekleta smo tekom celotne sezone budno spremljali, za njih ponosno navijali ter jih podpirali na vsakem najmanjšem koraku. Z njimi smo zmage iskreno slavili, poraze skupaj uspešno prenesli ~ včasih smo se veselili, drugič smo se iz nečesa nekaj naučili. Skupaj smo prišli do težko pričakovanega zaključka, ko lahko povemo, da je za nami odbojkarska sezona, ki se je bomo še dolgo ponosno spominjali.

Mlajše in starejše ~ združene murskosoboške odbojkarice

Še enkrat se spomnimo letošnjih uspehov vseh selekcij murskosoboških odbojkaric. Najmlajše murskosoboške odbojkarice, ki klub zastopajo v selekciji mini odbojke, so izmed 53-ih ekip letos zasedle odlično 6. mesto v državi, kar je obenem tudi drugi največji uspeh, ki ga je selekcija mini odbojke dosegla v zgodovini obstoja kluba. Ekipa male odbojke je ponovila uspeh iz lanske sezone ter se uvrstila med 30 najboljših ekip v konkurenci 72-ih ekip. Druga ekipa starejših deklic, ki je klub zastopala v B ligi, je prvenstvo končala na 5. mestu v svoji skupini. Posebne čestitke si letos prav gotovo zasluži prva ekipa starejših deklic, ki si je v državnem odbojkarskem prvenstvu 2017/18 priborila bronasto medaljo ter v konkurenci 74-ih ekip zasluženo osvojila 3. mesto v državi. Kadetska ekipa je prvenstvo končala na odličnem 12. mestu v konkurenci 63-ih ekip. V klubu pa smo letos dobili tudi prvakinje 3. državne odbojkarske lige vzhod, saj je članska ekipa z le dvema porazoma v letošnji sezoni slavila prvo mesto na lestvici ter posledično napredovanje v 2. državno odbojkarsko ligo, v kateri bo zaigrala prihodnjo sezono.

Odbojka prvič, odbojka drugič, odbojka za vedno

Velika zahvala je namenjena vsem našim zvestim podpornikom in podpornicam, murskosoboškim odbojkarskim navijačem in navijačicam. Vsem, ki ste nas v letošnji sezoni bodrili, za nas navijali ter ostali z nami tudi takrat, ko nam na igrišču ni in ni steklo. Vaša podpora je pripomogla k marsikateremu uspehu, zaradi vaših spodbudnih besed pa smo verjeli vase vedno znova in znova. Čeprav na odbojkarskem igrišču z nami ne stojite, ste pomemben del ekipe. Upamo, da bomo z vami odbojkarske uspehe delili tudi v prihodnje ter skupaj premagovali vse ovire na poti do novih ciljev ~ ker, saj veste, le v slogi je moč.

Povezanost zvestih murskosoboških navijačic se kaže navzven

Poleg priborjenih točk, priigranih zmag in solz sreče, pa so dragocene izkušnje, klubska poznanstva in iskrena prijateljstva tisti dosežki, ki štejejo največ. Medalje bodo namreč s časom izgubile svoj sijaj, zmagoslavja bodo z novimi prihajajočimi izzivi pozabljena. Prava ekipa in ljudje, ki slednjo sestavljajo, pa bodo ostali še dolgo po tem, ko se bo odbojkarska igra končala.

Prijateljske vezi, ki jih odbojka obrodi

Naslednja sezona bo vsekakor polna novosti in odbojkarskih zanimivosti. Z veseljem bomo izzive prihajajoče sezone ponovno delili z vami že konec poletja, ko bodo dekleta tudi uradno začela s pripravami nanjo. Do takrat pa se od odbojkarskega parketa poslavljamo. Dvorano smo za naslednja dva meseca zamenjali za mivko, na kateri se bodo odbojkarski podvigi in užitki nadaljevali tudi čez poletje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja